Υλικά για 4 άτομα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. χαλούμι ή φέτα, τριμμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί από το σοτάρισμα κρίνεται όλη η νοστιμιά αυτού του κεφτέ.
- Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να μελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρώς καφετί χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά στο τηγάνι.
- Μόλις οι κεφτέδες ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Τips
- Τα κεφτεδάκια γίνονται νηστίσιμα αν αφαιρέσουμε το τυρί.
- Ενα πράσο ψιλοκομμένο θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γλύκα στους κεφτέδες.
