Υλικά για 6 άτομα

  • 1 μικρό άσπρο λάχανο
  • 1/2 μικρό κόκκινο λάχανο
  • 1/2 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 κιλό ανθότυρο, σε κομματάκια
  • 1 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 φλ. νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λάχανα, όπως κάνουμε στη σαλάτα, και τα ζεματάμε για 4-5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το 1/3 φλ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και το μαϊντανό.
  3. Βάζουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του καλαμποκάλευρου και τα ανακατεύουμε καλά με 1/2 φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και το γάλα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο του το χυλό του καλαμποκάλευρου. Πασπαλίζουμε με λίγο ωμό καλαμποκάλευρο και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα λάχανα.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καλαμποκάλευρο που περίσσεψε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το 1/2 φλ. νερό.
  7. Κόβουμε το βούτυρο που περίσσεψε σε κομματάκια και το μοιράζουμε στην επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Tip

Αν αντικαταστήσουμε το καλαμποκάλευρο με πολέντα –που είναι ψημένο καλαμποκάλευρο–, η πίτα θα γίνει πιο νόστιμη, πιο τραγανή και χωρίς γεύση αλευριού.