Υλικά για 6 άτομα
- 1 μικρό άσπρο λάχανο
- 1/2 μικρό κόκκινο λάχανο
- 1/2 κιλό φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 κιλό ανθότυρο, σε κομματάκια
- 1 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 700 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1/2 φλ. νερό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λάχανα, όπως κάνουμε στη σαλάτα, και τα ζεματάμε για 4-5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει.
- Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το 1/3 φλ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και το μαϊντανό.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του καλαμποκάλευρου και τα ανακατεύουμε καλά με 1/2 φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και το γάλα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο του το χυλό του καλαμποκάλευρου. Πασπαλίζουμε με λίγο ωμό καλαμποκάλευρο και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα λάχανα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το καλαμποκάλευρο που περίσσεψε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το 1/2 φλ. νερό.
- Κόβουμε το βούτυρο που περίσσεψε σε κομματάκια και το μοιράζουμε στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Tip
Αν αντικαταστήσουμε το καλαμποκάλευρο με πολέντα –που είναι ψημένο καλαμποκάλευρο–, η πίτα θα γίνει πιο νόστιμη, πιο τραγανή και χωρίς γεύση αλευριού.