Υλικά για 4 άτομα
- 1 1/2 κιλό πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα τους
- 1 φλ. φέτα, τριμμένη
- 2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή ή 5-6 κλωναράκια φρέσκια
- μοσχοκάρυδο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού
- λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες.
- Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει τρυπώντας μία με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι μπαίνει εύκολα στη σάρκα της πατάτας, είναι έτοιμη.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο είναι ακόμη ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ρίγανη, τα αυγά, τη φέτα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ζυμώνουμε καλά.
- Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ρίγανη.
Τips
- Αν η ζύμη δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Όσο τηγανίζονται οι κεφτέδες, προσέξτε να μην τους τρυπήσετε με το πιρούνι, γιατί θα διαλυθούν.