Πίτα με φιδέ

Υλικά για 6 άτομα 3 φλ. γάλα 250 γρ. φιδέ, σπασμένο 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γ. κανέλα 1 λοβό βανίλιας, οι σπόροι 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη 250 γρ. μανούρι, τριμμένο 4 αυγά 4 κ.σ. πρόβειο βούτυρο λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη κανέλα για το πασπάλισμα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα […]
23 Οκτωβρίου 2012 | 16:29

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 φλ. γάλα
  • 250 γρ. φιδέ, σπασμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 λοβό βανίλιας, οι σπόροι
  • 250 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη
  • 250 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
  • λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τον φιδέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, τη μυζήθρα, το μανούρι, τα αυγά και 2 κ.σ. βούτυρο.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
  5. Τη σερβίρουμε ζεστή κατά προτίμηση, πασπαλισμένη με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tips

  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο χυλό 1/2 φλ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα.
  • Για να αφαιρέσουμε τους σπόρους από το λοβό της βανίλιας, χωρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος το λοβό και αφαιρούμε το εσωτερικό του με τη βοήθεια του μαχαιριού.
Πρόσφατα Άρθρα
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version