Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κοφτές κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλ. χαλούμι, τριμμένο
  • 3/4 φλ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • σουσάμι για την κρούστα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με τα αυγά, το αλάτι και το γάλα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι.
  4. Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Τip

Μπορούμε να φτιάξουμε χαλουμοπιτάκια αδειάζοντας το ίδιο μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Με λίγες ελιές και ντομάτα, γίνονται ένα ωραίο κολατσιό για το γραφείο.