Υλικά για 6 άτομα
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 2 κοφτές κ.σ. ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλ. χαλούμι, τριμμένο
- 3/4 φλ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
- σουσάμι για την κρούστα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με τα αυγά, το αλάτι και το γάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι.
- Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Τip
Μπορούμε να φτιάξουμε χαλουμοπιτάκια αδειάζοντας το ίδιο μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Με λίγες ελιές και ντομάτα, γίνονται ένα ωραίο κολατσιό για το γραφείο.