Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 500 ml γάλα
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και την αφήνουμε με ένα βαρίδι στο σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της, για περίπου 30 λεπτά.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  4. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τη διαλυμένη μαγιά, την κολοκύθα, το δυόσμο, το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, τη φέτα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το αλεύρι.
  5. Λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τip

Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζυμαρούλα με οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό, πράσινο κολοκυθάκι ή να προσθέσουμε μόνο τηγανητό κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά, λουκάνικο, μανιτάρια ή ζαμπόν.