Υλικά για 6 άτομα
- 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 500 ml γάλα
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και την αφήνουμε με ένα βαρίδι στο σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της, για περίπου 30 λεπτά.
- Διαλύουμε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τη διαλυμένη μαγιά, την κολοκύθα, το δυόσμο, το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, τη φέτα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το αλεύρι.
- Λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τip
Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζυμαρούλα με οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό, πράσινο κολοκυθάκι ή να προσθέσουμε μόνο τηγανητό κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά, λουκάνικο, μανιτάρια ή ζαμπόν.