Υλικά για 10 άτομα
- 2 κιλά αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. πελτέ
- 2 κ.σ. κύμινο
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο, τριμμένο
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ρίζα τζίντζερ, σε σκόνη
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα βαθύ τηγάνι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Tip
Συνοδεύουμε το αρνάκι με αρωματικό ρύζι ατμού το οποίο έχουμε περιχύσει με 2 κ.σ. βούτυρο και πασπαλίσει με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.