Υλικά για 10 άτομα
- 2 κιλά μοσχαράκι (χτένι ή ποντίκι), σε κομμάτια διαστάσεων περίπου 5 x 5 εκ.
- 2 κιλά πατάτες, μικρές, καθαρισμένες
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
- 2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
- 4 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη
- 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα και τα ψήνουμε για 3,5 ώρες.
- Σερβίρουμε το μοσχαράκι χλιαρό.
Tip
Προαιρετικά, προσθέτουμε στη γάστρα 2 κ.σ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα.