Υλικά για 10 άτομα

Για το ρολό

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • ½ κιλό αρνίσιο κιμά
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο
  • 3 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ ποτήρι νερό
  • αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ομογενοποιώντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τους κιμάδες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  4. Λαδώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ, στρώνουμε μέσα το μείγμα του κιμά και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Όταν ψηθεί, ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και ξαναβάζουμε το ρολό στο φούρνο για 10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με πιτούλες ραντισμένες με ελαιόλαδο, ψημένες στο φούρνο, και με μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα.

Tip

Προαιρετικά, προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, και 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.