Υλικά για 10 άτομα
Για το ρολό
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- ½ κιλό αρνίσιο κιμά
- 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 3 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
- ½ ποτήρι νερό
- αλάτι
Για την επικάλυψη
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ομογενοποιώντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τους κιμάδες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Λαδώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ, στρώνουμε μέσα το μείγμα του κιμά και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν ψηθεί, ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και ξαναβάζουμε το ρολό στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πιτούλες ραντισμένες με ελαιόλαδο, ψημένες στο φούρνο, και με μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα.
Tip
Προαιρετικά, προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, και 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.