Υλικά για 6 άτομα
- 300 γρ. κολοκυθάκια, σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους
- 8 αγκινάρες, σε μικρούς κύβους
- 4 καρότα, σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. αρακά
Για τη σάλτσα
- 2 κρεμμυδάκια, σε μικρούς κύβους
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά στο multi για 2 λεπτά. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μη λιώσουν, τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Tip
Ολα τα λαχανικά δεν χρειάζονται τον ίδιο χρόνο για να βράσουν. Οι αγκινάρες και τα κολοκυθάκια θέλουν 20-30 λεπτά, ενώ τα καρότα και οι πατάτες 40-50 λεπτά.