Υλικά για 6 άτομα
- 2 γαλλικές σαλάτες
- 2 ματσάκια ρόκα
- 1 μικρό ραντίτσιο
- 1 κινέζικο λάχανο
- 2 χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 250 γρ. τυρί ταλαγάνι, σε κομμάτια
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε καλά τα σαλατικά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο, το βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο, τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
- Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Λίγο προτού σερβίρουμε, βάζουμε από πάνω το ταλαγάνι που έχουμε ψήσει στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα, στους 180°C, για 6 λεπτά.
Tip
Αν ετοιμάσουμε νωρίτερα το μείγμα στο τηγάνι και σφίξουν τα υλικά όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε με 2 κ.σ. λευκό κρασί σε ένα μικρό τηγάνι για 2 λεπτά.