Υλικά για 4-5 άτομα

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ζωμό

  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ρύζι γλασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ρύζι, τη δάφνη και τα γιουβαρλάκια.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.

Tips

  • Τα γιουβαρλάκια είναι πολύ πιο νόστιμα αυγοκομμένα: Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι και 1 κ.σ. άνηθο και σιγά-σιγά 2-3 κ.σ. από το ζωμό της κατσαρόλας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού.
  • Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μέσα στο νερό ρίχνουμε 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, 1 κλωναράκι σέλινου, 2 καρότα σε ροδέλες και 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο.