Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ. καρότα, βρασμένα
  • 2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες ή 1/2 κονσέρβα κονκασέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρι, μέτριο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τα καρότα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν τα αρώματα.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Tips

  • Για πιο διαιτητικό αποτέλεσμα, ψήστε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C.
  • Σερβίρονται και με μια σάλτσα ντομάτας: Σιγοβράζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. κέτσαπ, 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό στο τελείωμα.