Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. καρότα, βρασμένα
- 2 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και καθαρισμένες
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες ή 1/2 κονσέρβα κονκασέ
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρι, μέτριο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη λιώνουμε με ένα πιρούνι τις πατάτες και τα καρότα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να ενωθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Tips
- Για πιο διαιτητικό αποτέλεσμα, ψήστε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C.
- Σερβίρονται και με μια σάλτσα ντομάτας: Σιγοβράζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. κέτσαπ, 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό στο τελείωμα.