Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες, ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα τον ανοίγουμε για να μη σβολιάσει και τον ροδίζουμε καλά, για 8-10 λεπτά, ώσπου να αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Ο κιμάς δεν συνοδεύει μόνο τα μακαρόνια. Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα, μοιράστε τη σε σακουλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη. Θα έχετε έτοιμη τη βάση για μια σειρά από πιάτα νοστιμότατα: ομελέτα με κιμά, σπανάκι με κιμά, ρύζι με κιμά, τάρτα, πίτα, σάντουιτς, πράσα με κιμά και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.