Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου», Ώρα έναρξης: 11.30, Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών).

Σάββατο 12/1/2013

Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)

Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Σάββατο 19/1/2013

«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί… την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί»

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν τα  συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού, που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι έως… το ζύμωμα.Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Σάββατο 26/1/2013

«Μια Ολυμπιάδα για τους κατοίκους του δάσους»

Οι φίλοι μας τα ζώα διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα και καλούν τα παιδιά ν’ αγωνιστούν στο πλάι τους. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: το γέλιο, ο ενθουσιασμός και  η ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι.Στο πλαίσιο του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα Ολυμπιακά αθλήματα με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους ζώα! Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία, η διασκέδαση, το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και η καλύτερη αντίληψη του σώματος  και της σχέσης του με το χώρο.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου», Ώρες προσέλευσης: 10.00 και 12.00, Ώρες έναρξης: 10.30 και 12.30, Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

«Εργαστήρι Κούκλας»

Γνωστά καθημερινά υλικά παίρνουν ζωή και μεταμορφώνονται σε παιχνιδιάρικες κούκλες! 

Στον «Ελληνικό Κόσμο» στήνεται ένα μαγικό εργαστήρι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο του κουκλοθέατρου.  Οι μικροί μας φίλοι δεν θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά και τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που θα τους έρθουν στο μυαλό! Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες, που θα ζωντανέψουν στη συνέχεια από τα ίδια! (Για π

αιδιά 5 έως 7 ετών)

«Εργαστήρι Ξύλου»

Στο εργαστήρι αυτό, το ξύλο γίνεται πόλη, φίδι, κούκλα ή ό,τι άλλο  μπορεί να εμπνευστεί κανείς…Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές με πρώτη ύλη το ξύλο ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν πληροφορίες για τις χρήσεις και τα διαφορετικά είδη του. Παίζουν με τους όγκους και τα χρώματα και κατασκευάζουν από το μηδέν παιχνίδια ή διακοσμητικά αντικείμενα. (Για παιδιά από 8 έως 12 ετών)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

«Στα ίχνη του Οδυσσέα!»

Ταξίδια, περιπέτειες απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και εχθροί είναι μερικά από αυτά που θα διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του, σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα!Τα παιδιά  κάνουν «βουτιά» στην Οδύσσεια για να γνωρίσουν τις περιπέτειες και την εφευρετικότητα του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης, ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από ιστορίες, εικόνες, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ότι οι περιπέτειες του Οδυσσέα αναδεικνύουν διαχρονικά την αξία του αγώνα του ανθρώπου για την επίτευξη των στόχων του. (Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540000, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.