Υλικά για 5-6 άτομα

  • 600 γρ. σουπιές (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τις καθαρίσει)
  • 1 κρεμμύδι λευκό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), σε ροδέλες
  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σπανάκι, τρυφερό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
  2. Κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τα μάτια από τις σουπιές. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει αλλά να μην αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα γυρνάμε 2-3 φορές, τις σουπιές, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε και τον άνηθο, το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι τους, περίπου 20-25 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με λεμόνι στο πλάι.

Tips

  • Σε δεύτερη εκδοχή, προσθέστε 1 κουταλιά πελτέ ή 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το σπανάκι.
  • Αντί για σπανάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλίτα στην εποχή τους.