Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό κολιοί, μέτριοι, καθαρισμένοι (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τους ετοιμάσει)
- 3-4 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε μέσα και έξω τους κολιούς, αφού τους έχουμε πλύνει καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και πετάμε τα πολλά σπόρια.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι τοποθετούμε κολλητά τους κολιούς. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο και απλώνουμε από πάνω σε μια στρώση τις ντομάτες.
- Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι και τους βάζουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά, περίπου 20-25 λεπτά, και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Tips
- Προσθέστε λίγο τριμμένο γλυκάνισο στη σάλτσα για πλούσιο άρωμα.
- Βραστά χόρτα και κολοκυθάκια θα συνοδεύσουν ιδανικά τους κολιούς.