Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κολιοί, μέτριοι, καθαρισμένοι (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τους ετοιμάσει)
  • 3-4 ντομάτες, ώριμες και σφιχτές
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε μέσα και έξω τους κολιούς, αφού τους έχουμε πλύνει καλά.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και πετάμε τα πολλά σπόρια.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι τοποθετούμε κολλητά τους κολιούς. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο και απλώνουμε από πάνω σε μια στρώση τις ντομάτες.
  4. Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι και τους βάζουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά, περίπου 20-25 λεπτά, και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

Tips

  • Προσθέστε λίγο τριμμένο γλυκάνισο στη σάλτσα για πλούσιο άρωμα.
  • Βραστά χόρτα και κολοκυθάκια θα συνοδεύσουν ιδανικά τους κολιούς.