Ρεβίθια φρικασέ

Υλικά για 6 άτομα 500 γρ. ρεβίθια 2 φύλλα δάφνης 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το τρυφερό πράσινο τμήμα, σε λεπτές ροδέλες 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντρό, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι άνηθο, χοντρό, ψιλοκομμένο 1 κιλό χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα), χοντροκομμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το […]
26 Οκτωβρίου 2012 | 16:57

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το τρυφερό πράσινο τμήμα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντρό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, χοντρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα), χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.
  2. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και κρατάμε το ζωμό τους.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
  5. Ρίχνουμε τα ρεβίθια μαζί με λίγο από το ζωμό τους και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το ζωμό των ρεβιθιών. Μόλις βράσουν τα χορταρικά – όχι εντελώς, πρέπει να «κρατάνε» λίγο στο δόντι –, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Αυγολέμονο: Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα χύνουμε στα αυγά λίγο-λίγο από το ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  8. Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.
  9. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

  • Το στραγγιστό γιαούρτι είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για το πιάτο.
  • Αν δεν μπορείτε να βρείτε χόρτα ή βαριέστε το καθάρισμα, αντικαταστήστε τα με 2-3 μαρούλια, χοντροκομμένα.
  • Ψιλοκόψτε 5-6 φυλλαράκια δυόσμου προς το τέλος του μαγειρέματος αν σας αρέσει το άρωμά του.
Πρόσφατα Άρθρα
Μακαρόνια με τόνο και λιαστή ντομάτα 29 Απριλίου 2024, 08:00
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
Super berry smoothie με βρώμη 15 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved