«Θέατρον» – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Κάθε Κυριακή στις 11.30 & 14.45.
Φέτος τα παιδιά ταξιδέουν με την περίφημη «Αργώ» έως τη μυθική Κολχίδα, για να γνωρίσουν τις περιπέτειες του Ιάσoνα και των γενναίων Aργοναυτών. Αφού πρώτα μάθουν τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα, θα παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα την προσπάθεια των Αργοναυτών να το βρουν και να το φέρουν πίσω στην πατρίδα.
Στην παράστασή αυτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του Φρίξου και της Έλλης, θα μάθουν ποιος είναι ο Ιάσονας, πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η «Αργώ», πώς μαζεύτηκαν όλοι οι γενναίοι ήρωες στην Ιωλκό για να συνταξιδέψουν με τον Ιάσονα, και να πάνε στη Λήμνο -στο νησί της Χρυσής-, στην Τροία -στον Ελλήσποντο, στην Κύζικο, στη Μυσία-, να περάσουν τι Συμπληγάδες να φτάσουν στην Κολχίδα. Εκεί όπου ο Ιάσονας, με μεγάλη δυσκολία, θα κατορθώσει να πάρει το Χρυσόμαλλο Δέρας, θα γνωρίσει τη Μήδεια, η οποία θα τον ακολουθήσει και θα τον βοηθήσει. Στο τέλος, θα παρακολουθήσουν το γυρισμό τους στην πατρίδα, ζώντας ακόμη συγκλονιστικότερες περιπέτειες.
Η Αργοναυτική Εκστρατεία είναι μια παράσταση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που απευθύνεται με γνώση και σεβασμό στα παιδιά, που αποτελούν και τη μοναδική ελπίδα για να μη ξεχαστεί η ιστορία αυτού του τόπου και να διατηρηθούν οι αξίες μας.
Πειραιώς 254, Ταύρος (διατίθεται δωρεάν Parking), τηλ.: 212 2540300.