Υλικά για 10 άτομα

  • 30 φρέσκα κληματόφυλλα ή σε άρμη
  • 450 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. κατίκι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τα κληματόφυλλα. Τα φρέσκα θέλουν περίπου 7 λεπτά, ενώ αυτά της άρμης περίπου 4 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να πετύχουμε ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
  3. Σε ένα κομμάτι λαδόκολλα (50×40 εκ.) απλώνουμε τα κληματόφυλλα, το ένα να καλύπτει μέχρι τη μέση το άλλο, βάζουμε στη μέση το μείγμα των τυριών και ρολάρουμε κλείνοντας μέσα στα κληματόφυλλα τα τυριά, για να γίνει κυλινδρικό.
  4. Σφίγγουμε καλά τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε φέτες.

Tip

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρολό με φρυγανισμένο ψωμί που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και με τον χυμό ενός λεμονιού, πασπαλίζοντας με χοντρό αλάτι.