Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζοντας την πολιτιστική της δράση, προγραμματίζει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων και ανοίγει τις πύλες της, με τον 1ο κύκλο «Παραμύθια και Λαογραφία», δημιουργώντας δεσμούς με τους μικρούς της φίλους. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και των Πολιτιστικών Φορέων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζει «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια», από το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου «Μαρίζα Κωχ», την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.00 μ.μ. Σκοπός της παράστασης είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ελληνική μουσική παράδοση, μέσω της βιωματικής προσέγγισης! 

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια, σε μια διαδραστική παράσταση. «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» είναι η κιβωτός των αγαπημένων παιδικών παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα έκρυψαν στους ήχους των κουδουνιών του, για να σωθούν οι μελωδίες τους για πάντα. Το παραμυθένιο πάπλωμα φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως, μια νύχτα του χειμώνα, κινδύνεψε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε  να το σύρει μαζί του στο πηγάδι. Ο διευθυντής του Μουσείου εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στη Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που θα βρεθούν κοντά της, για να φανερώσουν αυτό τον ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό, και έτσι να σωθεί για πάντα.«Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» έχει εκδοθεί σε ομώνυμο βιβλίο από τις Εκδόσεις Σταμούλης, το οποίο συνοδεύεται από CD με συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών, τραγουδισμένα από τη Μαρίζα Κωχ και την Παιδική Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κεντρικό Αναγνωστήριο, Πανεπιστημίου 32. Η είσοδος είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: 210-3637938. Ώρες επικοινωνίας: 12.00 – 2.00 μ.μ.