Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 3 πράσα, μεγάλα, το λευκό μέρος, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ροκφόρ
  • 6 αβγά
  • 150 ml γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 10-15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, για να μαλακώσουν. Αλατίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  3. Απλώνουμε σε ταρτιέρα μια λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τη ζύμη. Κόβουμε και πετάμε όση περισσεύει. Με ένα πιρούνι κάνουμε αρκετές τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  4. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων το ροκφόρ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο, επειδή το τυρί είναι ήδη αλμυρό.
  5. Απλώνουμε τα πράσα πάνω στη ζύμη, περιχύνουμε με το μείγμα του τυριού και το απλώνουμε να πάει παντού.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο, στην τελευταία κάτω σχάρα, για 30-35 λεπτά.

Tip

Αντί για ροκφόρ του ταιριάζει εξίσου και η γκοργκοντζόλα.