Πώς το φεγγάρι έχει τράτα και ο ουρανός βαρκούλες; Ποιος είναι αυτός ο περίεργος τόπος; Η Λαμπυρίτσα θέλει να πάει ξύπνια και να γνωρίσει την Ονειροχώρα. Τη χώρα των ονείρων. Η γιαγιά Σκοτεινούλα τής εξηγεί με ποιον τρόπο θα φτάσει στον προορισμό της. Η περιπέτεια ξεκινά. Με τη βοήθεια της Σελήνης και της Γοργόνας, η Λαμπυρίτσα, παρέα με τους μικρούς θεατές, παραμυθένια πλάσματα, το φίλο της το Γρύλλο και το Μανιτάρι μόνους-μόνους, όλοι μαζί θα… πετάξουν στον ονειρεμένο προορισμό τους. Όλα τα δώρα της νύχτας είναι απλωμένα για όσους φτάσουν ξύπνιοι στον άγνωστο και όμορφο κόσμο της φαντασίας. Εκεί, να ξεφορτωθούν τους φόβους και τις στεναχώριες τους, να τολμήσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα. Φροντίζει γι’ αυτό η γοργόνα Αλιάνθη, που φέρνει τον καθρέφτη της αλήθειας.

Το μήνυμα που περνάει το έργο στα παιδιά είναι ότι, όταν βάζουν ένα στόχο, πρέπει να προσπαθούν να τον πετυχαίνουν. Η προσπάθεια και η διαδρομή έχουν αξία. Ένα μαγικό παραμύθι, που διώχνει τους φόβους. Μια παράσταση συμμετοχικού θεάτρου, που απελευθερώνει τα παιδιά. 

Αστική Πολιτιστική Εταιρεία Θεάτρου «Η Πρόβα», Παιδική Σκηνή, Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα, τηλ.: 210 8818326. Κάθε Σάββατο στις 16.00, 10€.