Τέσσερα ζωάκια, ένας γαϊδουράκος, ένας σκύλος, μία γάτα κι ένας κόκορας, βρίσκονται ξαφνικά χωρίς αφέντη. Κι επειδή και οι τέσσερις είναι «καλλίφωνοι», αποφασίζουν να κάνουν ένα μουσικό συγκρότημα και να ζήσουν από δω και πέρα τραγουδώντας.

Στο δρόμο για την πόλη, όπου θα δείξουν στο κοινό το μεγάλο τους ταλέντο, πολλά διασκεδαστικά συμβαίνουν. Καθώς προχωρούν πεινασμένα και κουρασμένα από το δρόμο, βλέπουν ένα αγροτόσπιτο κι αποφασίζουν να μπούνε μέσα να περάσουν εκεί τη νύχτα. Από το παράθυρο, όμως, βλέπουν ένα ληστή μέσα στο σπίτι, που κλέβει και τρώει και πίνει χορεύοντας και τραγουδώντας. Τα ζωάκια εξοργισμένα με το θράσος του, αποφασίζουν να τον διώξουν με μια… Συναυλία!Έντρομος από τις φωνές τους ο ληστής φεύγει τρέχοντας και, από τη σύγχυσή του, αφήνει το σακούλι με τα κλεμμένα πράγματα. Τα ζώα ελεύθερα μπαίνουν στο αγροτόσπιτο και, μετά από πλούσιο φαγοπότι, το ρίχνουν στον ύπνο. Καταφθάνει, όμως, ξαφνικά ο ιδιοκτήτης, και έκπληκτος που έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι του θυμώνει. Αλλά, όταν μαθαίνει ότι τα ζωάκια κατάφεραν να διώξουν τον κλέφτη, αφού τα ευχαριστήσει, θα τα κρατήσει για πάντα κοντά του!

ΘΕΑΤΡΟ «ΘΥΜΕΛΗ» ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ, Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής, τηλ./φαξ: 210-8657677,     www.thymelitheater.com. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 16.00 και Κυριακή 11.15 και 16.00, μέχρι 28 Απριλίου 2013. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους. Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων: 8 ευρώ το άτομο. Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.