Οι φωτογραφίες των μωρών είναι πάντα χαριτωμένες, αλλά η συγκεκριμένη συλλογή μιας αμερικανίδας φωτογράφου προάγει την έννοια του αξιολάτρευτου σε ένα άλλο επίπεδο.

Η Tracy Raver, που περιγράφει το ύφος της ως απλό και ανέμελο, απαθανατίζει τα νεογέννητα την ώρα που κοιμούνται. Είτε τυλιγμένα σε απαλά κουβερτάκια είτε φωλιασμένα στοργικά σε καλαθάκια, τα μικροσκοπικά πλασματάκια φωτογραφίζονται ενώ είναι μόλις λίγων εβδομάδων.

Όντας η ίδια μαμά ενός παιδιού, λέει: «Έχει να κάνει με το χώρο και το χρόνο που αφήνεις στο παιδάκι σου να νιώσει ελεύθερο και να είναι ο εαυτός του. Μου αρέσει τα μωράκια να είναι κουκουλωμένα σε διαδοχικά μαλακά υφάσματα, να έχουν γυμνά ποδαράκια και να φορούν τα βαφτιστικά τους κοστουμάκια. Το στυλ μου είναι λιτό και απέριττο, και στόχος μου είναι να δώσω έμφαση σε αυτά τα υπέροχα μικρά προσωπάκια. Μου αρέσει να απομονώνω κάθε τους έκφραση… σοβαρή, χαμογελαστή, ζωηρή, αστεία. Και οι εκφράσεις τους πραγματικά με αποζημιώνουν πάντα!».

Η Raver, που διατηρεί το στούντιό της στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, έχει την επιχείρηση μαζί με την αδερφή της Kelley, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών. «Κατά τη διαδικασία της φωτογράφισης, χρησιμοποιούμε φυσικό φωτισμό και τεχνικές που εξασφαλίζουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας προκειμένου τα νεογέννητα να είναι γαλήνια και να απολαμβάνουν τον ύπνο τους», εξηγεί η ίδια.