«Στη μακρινή Κίνα υπήρχε ένα αηδόνι που πετούσε χαρούμενο από κλαδί σε κλαδί τραγουδώντας. Υπήρχε όμως και ένας αυτοκράτορας που ήθελε το αηδόνι να τραγουδά μόνο για εκείνον και για κανέναν άλλον. Έτσι μερικοί αυλικοί έπρεπε να πάνε αμέσως και να το πιάσουν. Το αηδόνι τώρα κελαηδούσε μέσα από το κλουβί του και όλα πήγαιναν καλά… μέχρι που ο αυτοκράτορας έλαβε ως δώρο ένα μεγάλο κουτί που είχε μέσα ένα άλλο αηδόνι, κουρδιστό και ψεύτικο… Ένα ψεύτικο -μηχανικό αηδόνι- παίρνει τη θέση του αληθινού, και το αληθινό εξαφανίζεται.

– Θα γυρίσει το αηδόνι πάλι στον αυτοκράτορά του; – Θα καταφέρει να νικήσει το ψεύτικο μηχανικό αηδόνι; – Θα σώσει τον αγαπημένο του βασιλιά από το θάνατο;»

Μέσα από την ιστορία και τη μουσική της παράστασης, τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά όργανα όπως το βιμπράφωνο και πλήθος άλλων κρουστών, το σαξόφωνο, το κλαρινέτο, το φλάουτο, το βιολί, τη βιόλα, το τσέλο και το κοντραμπάσο, το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, όπως και τεχνικές εκτέλεσης που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη μουσική. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά με ένα γοητευτικό τρόπο τη σύγχρονη μουσική και τις ιδιαίτερες τεχνικές των οργάνων.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω, ενώ η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 40΄. Μετά το τέλος της παράστασης, οι μαθητές/τριες είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και τους μουσικούς του συνόλου και να κάνουν όσες ερωτήσεις επιθυμούν.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη, Τηλ.: 213.004.04.96, www.polychorosket.gr, info@polychorosket.gr. 

20 Απριλίου – 28 Απριλίου, 

Σάββατο & Κυριακή: 15.00, Διάρκεια: 60 λεπτά, Είσοδος: 5€.