Τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας)

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)

Σε αυτό το πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!

Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

 Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί…την ιστορία τους ας γνωρίσουμε μαζί

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν τα  συστατικά και τα μυστικά του ψωμιού που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες λιχουδιές. Μαζί με τους γονείς τους, θα παρακολουθήσουν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι  ως… το ζύμωμα.

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα μάθουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μια σταγόνα ταξιδεύει…

Το νέο πρόγραμμα έχει κύριο στόχο του να γνωρίσει στα παιδιά τον κύκλο του νερού, ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά φαινόμενα, μέσα από νεροϊστορίες, πειράματα και θεατρικά παιχνίδια. Ενήλικες και παιδιά συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο.

Για παιδιά 3-5 ετών

Γενικές πληροφορίες

για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

Ώρα έναρξης: 11:30

 -Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

– Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.

– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ραντεβού στον κήπο!

Αυτή την Κυριακή τα παιδιά θα σκαλίσουν, θα φυτέψουν, θα ποτίσουν και θα φτιάξουν το δικό τους κήπο!

Πόσο ενδιαφέρουσα και δημιουργική είναι η δουλειά ενός κηπουρού; Οι εργασίες – όπως το σκάλισμα ή το πότισμα – στο φυσικό περιβάλλον μπορούν να γίνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι για τα παιδιά και το αποτέλεσμα να είναι αναζωογονητικό τόσο για τα ίδια όσο και για την πόλη μας! Μέσα από τις δραστηριότητες αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές κατηγορίες των φυτών και τις ιδιότητές τους, το χώμα αλλά και τη διαδικασία της φύτευσης.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Σκάψε, σκάψε κάτι θα βρεις!

Ένα μικρό φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση αρκούν για να γίνουν τα παιδιά μικροί αρχαιολόγοι και να ανακαλύψουν τα «μυστικά» που κρύβονται στα σκάμματα του «Ελληνικού κόσμου».

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα λάβουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και έκθεσης των ευρημάτων. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στου καραβιού την πλώρη!

Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί τα παιδιά να ταξιδέψουν σε χώρους και χρόνους μακρινούς με την τριακόντορο!

Η τριακόντορος, το πιστό αντίγραφο του αρχαίου πλοίου που έχει αράξει στον «Ελληνικό Κόσμο», ταξιδεύει τα παιδιά σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Με δραστηριότητες μέσα αλλά και έξω από το πλοίο, τα παιδιά γίνονται ναυτικοί των αρχαίων χρόνων για να ανακαλύψουν την ιστορία του, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Η ναυτική ζωή της αρχαιότητας, η ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

Όλα τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαΐου υλοποιούνται στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου 9 του «Ελληνικού Κόσμου».

– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

– Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο  σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

– Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-2540600.