Τι μαθαίνει το παιδί από το παιχνίδι σε κάθε ηλικία

Η Playskool, από το 1928 φροντίζει ώστε τα μωρά, καθώς παίζουν, να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, να εξασκούν βασικές κοινωνικές και σωματικές δεξιότητες και να διδάσκονται τις πρώτες γλωσσικές και μαθηματικές έννοιες σε κάθε στάδιο της ζωής τους. _x000D_ Μπείτε και εσείς στην παρέα μας στο facebook στο https://www.facebook.com/PlayskoolGreece_x000D_ _x000D_ _x000D_
10 Μαΐου 2013 | 14:09

0 έως 12 μηνών

Τον πρώτο χρόνο, η ενασχόληση με τα παιχνίδια χτίζει τα θεμέλια για την μάθηση. Κάθε νέα αίσθηση ξετρελαίνει το μωράκι, μιας και του ανοίγει έναν νέο υπέροχο κόσμο όλο χρώματα, ήχους και υφές!

ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ;

Παιχνίδια με μπάλες: Τα μωρά λατρεύουν τις μπάλες! Ξετρελαίνονται με τις μπαλίτσες που είναι ελαφριές και που έχουν έντονα χρώματα! Καλωσορίσατε στον κόσμο του Πάρκου Διασκέδασης της Playskool (Poppin’ Park)!

PLAYSKOOL ΑΕΡΟΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΕΛΕΦΑΝΤΟΥΛΗΣ

Ενθαρρύνει την ανακάλυψη με τις μπάλες που ξεπετάγονται απρόσμενα από τη προβοσκίδα του. Οι μπάλες πέφτουν στο έδαφος ή στα αυτιά του ή μέσα στην κοιλίτσα του. Μουσική & Ήχοι για διασκεδαστικό παιχνίδι τα βοηθούν να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες αισθήσεων όπως ήχους, όραση και ακοή.

Παιχνίδια που τραβάς και σπρώχνεις: Σπρώξιμο, τράβηγμα και στριφογύρισμα είναι δραστηριότητες που κινητοποιούν τα μωρά….Όλοι ξέρουμε πόσο λατρεύουν να κινούνται!

PLAYSKOOL ΣΤΡΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ

Η Στράτα Αυτοκινητάκι βοηθά το μικρό περιπατητή να εξερευνήσει τον κόσμο μόνος του και να κάνει τα πρώτα του βήματα, πατώντας γερά και σταθερά στα πόδια του. Μεγαλώνοντας, θα γίνει το πρώτο του αυτοκίνητο, που θα του χαρίσει όλη την ανεξαρτησία που χρειάζεται.

Λούτρινα παιχνίδια: Τα μωράκια ξετρελαίνονται με απαλά κουκλάκια, τα οποία κρατάνε αγκαλιά και δεν τα αποχωρίζονται ποτέ!

PLAYSKOOL ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ & PLAYSKOOL ΠΑΝΤΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ

Ο αγαπημένος Φωτεινός Αγκαλίτσας & ο Αγκαλίτσας Πάντα, είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι για να συντροφεύουν το μωρό σας στις πρώτες του τρυφερές, όμορφες στιγμές. Φωτιζόμενο προσωπάκι και απαλή μουσική, για το πιο γλυκό νανούρισμα.

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια για αυτή την ηλικία

Κινητικές Ικανότητες: Αύξηση της κινητικότητας που πετυχαίνουν σκαρφαλώνοντας, μπουσουλώντας, κρατώντας ή απλά στέκοντας όρθια και κάνοντας μικρά βηματάκια. 

Λεπτές Κινητικές Ικανότητες: Εξασκούνται πιάνοντας, σπρώχνοντας, τραβώντας, ζουλώντας, γυρνώντας και κουνώντας μέρη των παιχνιδιών. Γνωστική Μάθηση: Τα μωράκια ξεκινούν να καταλαβαίνουν τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Αισθητηριακή Ανάπτυξη: Εξερευνούν τα διάφορα αντικείμενα με τα χέρια και αντιλαμβάνονται ήχους, υφές και πολύ-αισθητηριακά στοιχεία.

Ενός έως δύο ετών

Σε αυτή την ηλικία τα μωράκια ρουφάνε σαν σφουγγάρι κάθε πληροφορία, ενώ συνεχίζουν να ανακαλύπτει τον κόσμο όλο ενθουσιασμό!

ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ;

Οχηματάκια: Στα παιδιά αρέσουν οι βόλτες με οχηματάκια κατάλληλα για το μέγεθός τους.  Τα ξετρελαίνει όμως ακόμα πιο πολύ όταν έχουν ήχους και λαμπερά χρώματα!

CHUCK ΦΑΤΣΟΥΛΟΧΗΜΑΤΑΚΙΑ

Μαλακά, υπέροχα Φατσουλοχηματάκια ενθαρρύνουν το μωρό σας για απίθανο παιχνίδι χωρίς «φρένο». Σε κανονικό μέγεθος και διαθέσιμα σε πολλά σχέδια για τροχήλατα… ταξίδια!

Παιχνίδια με χρώματα και ήχους: Τα παιδιά αρχίζουν να εξερευνούν ακόμα περισσότερο τον κόσμο, τα προσελκύει οτιδήποτε περίεργο με έντονα χρώματα, ήχους και αστείους χαρακτήρες.

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια: Τα παιδιά δείχνουν προτίμηση στα εκπαιδευτικά παιχνίδια που τους μαθαίνουν τα γράμματα και τους αριθμούς!

Τουβλάκια: Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά στοιβάζουν τα τουβλάκια, τα διαλύουν και πάλι από την αρχή!

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια για αυτή την ηλικία

Κινητικές Ικανότητες: Αποκτούν περισσότερη επιδεξιότητα στις κινητικές τους ικανότητες εξασκώντας την ώθηση, την έλξη, πατώντας τα κουμπιά και συντονίζοντας τις κινήσεις τους κατά το στοίβαγμα. Λεπτές Κινητικές Ικανότητες: Αύξηση της κινητικότητας μέσω της αναρρίχησης, του μπουσουλήματος, αλλά και μέσα από το περπάτημα, και το κουβάλημα των αντικειμένων. Γνωστική Μάθηση: Εξερευνούν με το χέρι και το στόμα αντιλαμβάνονται τις υφές, τα φωτεινά χρώματα, τους ήχους και τα φώτα. Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη: Συμμετοχή σε πολύ απλά παιχνίδια μίμησης και ρόλων. Φαντασία: Προσποίηση ότι ένα αντικείμενο είναι κάτι άλλο. Αισθητηριακή Ανάπτυξη: Κατανόηση της σχέσης αιτίας και του αποτελέσματος. Αρχίζει να λύνει προβλήματα μέσα από τη διαδικασία δοκιμής και λάθους. Δημιουργικότητα: Ξεκινούν να εξερευνούν τη δημιουργική τους έκφραση μουτζουρώνοντας.

Δύο έως τριών ετών

Όταν τρέχουν, σκαρφαλώνουν και παίζουν, έχουν τον έλεγχο των κινήσεών τους και των μυών τους. Μέσα από την επανάληψη, μαθαίνουν την κάθε δραστηριότητα αλλά και τη γλώσσα.

ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ;

Σετ Παιχνιδιού: Τα Σετ παιχνιδιού βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να ζωντανέψουν τους αγαπημένους χαρακτήρες τους! Κος & Kα ΠΑΤΑΤΑ

Το άπαιχτο και “τρελούτσικο” ζευγάρι κος. & κα. Πατάτα πιο ανανεωμένοι από ποτέ! Με τα πολλά αξεσουάρ που διαθέτουν, τα παιδιά  δημιουργούν τις πιο χαρούμενες «φατσούλες» για  ατέλειωτες ώρες χαράς και δημιουργικότητας!

Κος ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ

Πόσες αστείες φάτσες μπορείς να δημιουργήσεις; Τα παιδιά συνδυάζουν τα κομμάτια και δημιουργούν απίθανες φατσούλες! Όταν το παιχνίδι τελειώσει, τοποθετούν όλα τα κομμάτια στο κουβαδάκι, για εύκολη φύλαξη. Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια!

Παιχνίδια Ενεργοποίησης ήχων και φώτων: Τα μικρά χεράκια τους αγαπούν να κρατάνε αντικείμενα και να πατάνε τα κουμπιά που ενεργοποιούν ήχους,  μουσική και  φώτα.

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια για αυτή την ηλικία

Λεπτές Κινητικές Ικανότητες: Κερδίζουν τον έλεγχο και την επιδεξιότητά τους στο πιάσιμο, το άνοιγμα και το κλείσιμο, το σπρώξιμο και τη συμπίεση. Γνωστική Μάθηση: Αλληλεπίδραση με απλά παιχνίδια μάθησης, υπενθύμιση γεγονότων του παρελθόντος, συγκέντρωση και εστίαση στις ενέργειες, με μια σαφή κατανόηση της αιτίας και του αποτελέσματος.  Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη: Ξεκινούν να αναγνωρίσουν τα σύμβολα και ασχολούνται με πιο πολύπλοκα παιχνίδια προσποίησης και ρόλων. Αισθητηριακή Ανάπτυξη: Βιώνουν τη μουσική, τους ήχους και τις διαφορετικές εντάσεις. Λόγος & Γλώσσα: Δημιουργούν προτάσεις με 4-5 λέξεις και αρχίζουν να κατανοούν τη χρησιμότητα και τον σκοπό των αριθμών.

Τριών ετών και πάνω

Τα παιδιά έχουν πλέον μάθει  πώς να παίζουν και να μοιράζονται τα παιχνίδια τους  με άλλους. Η προσποίηση με τη δημιουργία ιστοριών είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι!

ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ;

Παιχνίδια Ρόλων: Τα παιδιά αγαπούν να δημιουργούν ιστορίες και να παίζουν ρόλους.

Σετ Παιχνιδιού: Τα Σετ παιχνιδιού βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να ζωντανέψουν τους αγαπημένους χαρακτήρες τους!

PLAY-DOH DISNEY RAPUNZEL ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Το αγαπημένο παιχνίδι των κοριτσιών είναι τα χτενίσματα και η κομμωτική. Με το Play-Doh τα κορίτσια μπορούν να δημιουργήσουν μακριά μαλλιά στην Πριγκίπισσα Rapunzel, να της κόψουν και να της στολίσουν τα μαλλιά, να φτιάξουν πλεξίδες!

Φιγούρες και Οχήματα: Στα παιδιά αρέσει να κάνουν αστείες φωνές αλλά και να βάζουν λόγια στους αγαπημένους τους ήρωες. Δεν υπάρχουν πιο κατάλληλα παιχνίδια από τις φιγούρες και τα οχήματα των αγαπημένων τους ηρώων!

Τέχνες και Κατασκευές: Τα παιδιά είναι εκ φύσεως δημιουργικά! Απλά χρειάζονται τα σωστά εργαλεία και υλικά για να το εκφράσουν! Είναι ώρα για Play-Doh! Το Play-Doh είναι πλαστοζυμαράκι με βάση το σιτάλευρο, χωρίς τοξικές ουσίες!

PLAY-DOH ΓΛΥΚΟΦΟΥΡΝΑΚΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Το Νέο Γλυκοφουρνάκι Διασκέδασης έχει αμέτρητες δυνατότητες για δημιουργία και διακόσμηση cupcakes, μπισκότων και κέϊκ! Αφήστε τα παιδιά να βάλουν τη φαντασία τους και να γίνουν σπουδαίοι σεφ! Με το νέο, πιο αφράτο υλικό PLAY-DOH PLUS θα απογειώσουν τις δημιουργίες τους!

PLAY-DOH CHOMPER O ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ

O εκσκαφέας μπορεί να χτίζει και να γκρεμίζει στη στιγμή! Τα καλουπάκια και τα ειδικά Play-Doh κατασκευών επιτρέπουν τη δημιουργία τοίχου από τούβλα, τον οποίο στη συνέχεια ο εκσκαφέας θα γκρεμίσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!  Με αποσπώμενο εργαλείο οδόστρωσης.

Τι προσφέρουν τα παιχνίδια για αυτή την ηλικία

Κινητικές Ικανότητες: Αποκτούν επιδεξιότητα μέσα από το δραστήριο παιχνίδι τους.  Λεπτές Κινητικές Ικανότητες: Τοποθετούν και επανατοποθετούν μικρά κομμάτια,  χειρίζονται με άνεση τα οχήματα και τα μικρά κομμάτια. Γνωστική Μάθηση: Κατανοούν τη σχέση αιτίας & αποτελέσματος, ενώ αποκτούν ικανότητες για επίλυση πιο πολύπλοκων προβλημάτων. Κοινωνική και Συναισθηματική Ανάπτυξη: Κατανοούν έννοιες με συμβολική σημασία, κοινωνικοποιούνται πιο πολύ και συνεργάζονται καλύτερα με φίλους. Γίνονται μέλη ομάδων.  Αισθητηριακή Ανάπτυξη: Βιώνουν τη μουσική, τους ήχους και τις διαφορετικές εντάσεις.  Φαντασία: Παιχνίδι φαντασίας με χαρακτήρες.  Δημιουργικότητα: Φτιάχνουν δημιουργίες που πλέον μοιάζουν πολύ με το πραγματικό αντικείμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.playskool.gr & το www.playdoh.gr. Μπείτε και εσείς στην παρέα μας στο facebook στο https://www.facebook.com/PlayskoolGreece

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version