Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου, «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ», μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τη χειμερινή περίοδο στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, επιστρέφει το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας –Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο, στις 17, 18, 19 και 20 Ιουνίου.

Ένα φεστιβάλ για παιδιά που ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους και μάγεψε τους μεγαλύτερους, δημιουργώντας έναν τόνο αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Στο Κατράκειο, θα μεταφερθεί η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα κάτω από τον έναστρο πειραιώτικο ουρανό!

Η είσοδος στο φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε cinema…  στο Κατράκειο» είναι ελεύθερη για όλους, και σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσα πιο πολλά είδη ένδυσης γίνεται, ώστε να δωρηθούν σε ιδρύματα της χώρας που υπάρχει ανάγκη. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι την ώρα της προσέλευσης, αντί για απόκομμα εισιτηρίου, θα μπορούν να έχουν μαζί τους ό,τι υπάρχει δυνατότητα να χαριστεί και θα το αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Κάθε βράδυ, από τη Δευτέρα 17 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21.00, θα προβάλλονται οι καλύτερες παιδικές ταινίες της χρονιάς. Προσέλευση κοινού: από 17.00 έως τις 23.00. – Δευτέρα 17 Ιουνίου: «Ξενοδοχείο για τέρατα» – Τρίτη 18 Ιουνίου: «Ραλφ η Επόμενη Πίστα»  – Τετάρτη 19 Ιουνίου: «Τίνκερμπελ, Το Μυστικό των Νεραϊδοφτερών» – Πέμπτη 20 Ιουνίου: «Οι περιπέτειες του Μαξ, Η ταινία»

Πριν από την προβολή των ταινιών, από τις 5.00 το απόγευμα θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν!

Α. Χώρος Καραγκιόζη

Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη, μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. http://www.karagiozis.gr/

Στο φεστιβάλ, θα παρουσιάσουν 4 έργα τους σε μικρή σκηνή, ενώ από τις 18.00 τα μέλη του θιάσου θα κάνουν σεμινάρια κατασκευής Καραγκιόζη.

Β. Χώρος Κουκλοθέατρο

Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» ιδρύθηκε το 1978 από το Νίκο Γκότση. Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα, έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονέτων, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη. Στο χώρο του φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε cinema», θα δώσει 4 παραστάσεις, ενώ θα κάνει και ειδικά μαθήματα μαριονέτας.

Γ. Χώρος Μαγειρικής

Σε ένα ειδικό stand, ένας σεφ θα μαθαίνει εύκολες συνταγές στα παιδιά. Το event θα ξεκινάει από τις 17.00.

Δ. Ειδικός Παιδότοπος

Στον εξωτερικό χώρο, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο και θα γίνονται μαθήματα τοξοβολίας από τις 17.00 έως τις 22.00 με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο χώρος θα επιτηρείται από ειδικούς εκπαιδευτές. Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα χειρισμού πλαστελίνης από την Plasteliniland και να διαμορφώνουν τους ήρωες της ταινίας που θα παρακολουθούν στην οθόνη.

Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο του φεστιβάλ θα είναι στημένη μια μικρή οθόνη 5 μ. σε ύψος και 4.5 μ. σε πλάτος, όπου τα παιδιά θα διαγωνίζονται σε mini πρωταθλήματα από τις 20.30 έως τις 22.30.

Ξυλοπόδαροι, μασκότ από αγαπημένους ήρωες και κλόουν θα υποδέχονται τους μικρούς φίλους, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό stand για face painting. Το φεστιβάλ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» είναι πλέον ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς και απευθύνεται στα παιδιά όλων των ηλικιών, με σκοπό την εξασφάλιση δημιουργικής ψυχαγωγίας στη γενιά του μέλλοντος. Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Ακροπόλεως & Νέστορος (Άλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια, τηλ.: 210-4927467.