Το γκρι είναι ένα καθαρά ουδέτερο χρώμα, αφού προέρχεται από τα πλέον ουδέτερα το μαύρο και άσπρο. Εάν η πρόθεση μας είναι να φωτίσουμε ένα δωμάτιο μπορούμε να επιλέξουμε ένα ανοιχτό γκρι και να αποφασίσουμε πόσο ψυχρό ή ζεστό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Σημαντικό  ρόλο παίζουν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που έχουμε ή που θα προσθέσουμε στο χώρο.

Το σοφιστικέ γκρι

Σε αυτό το φωτεινό παιδικό δωμάτιο το γκρι του τοίχου καταφέρνει να δώσει όγκο στα λεύκα στοιχεία, στην κορνίζα του παραθύρου και στον ραμποτέ τοίχο. Στο δάπεδο οι φαρδιές σανίδες μεγαλώνουν τον χώρο και ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ισορροπημένο περιβάλλον που κερδίζει τις εντυπώσεις. Σε πρώτο πλάνο, φυσικά, το αγωνιστικό αμαξάκι.

Η ψηλή σκηνή

Σε αυτό το ψηλοτάβανο παιδικό δωμάτιο κυριαρχούν το λευκό το μαύρο και το γκρι και σημαντικό διακοσμητικό ρόλο έχει η άσπρη σκηνή. Φοβερή ιδέα που εκμεταλλεύεται το ύψος του δωματίου, μιας και είναι κρεμασμένη από το ταβάνι.

Το χαρούμενο κόκκινο

Αν έχετε ένα ήρεμο και σε γενικές γραμμές ήσυχο μωρό, επιλέξτε το κόκκινο χρώμα άφοβα. Το χρώμα του πάθους και της έντασης δηλώνει την έντονη διάθεση για ζωή και δημιουργία. Υπέροχη η επιλογή της κόκκινης κούνιας και μαζί με τα κουτιά δίνουν μια χαρούμενη νότα σε αυτό το παιδικό δωμάτιο. Η μόνη μου διαφωνία είναι για τη θέση των ραφιών. Γενικά, καλό είναι να αποφεύγουμε να τοποθετούμε βαριά αντικείμενα σε ράφια πάνω από την κούνια του μωρού.

Στη σοφίτα

Και εδώ το γκρι και το λευκό είναι κυρίαρχα. Τα χάρτινα καλάθια, οι ξύλινες λεπτομέρειες στα χερούλια, στην κορνίζα του παραθύρου και στα πόδια της κουνιστής καρέκλας προσθέτουν γήινους τόνους με μια ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια. Classic Speedster- Silver Racing Car Pic source: pinterest