Θα μπορούσε κανείς πράγματι να μάθει πολλά για την αγάπη ακούγοντας το ανεξάντλητο ρεπερτόριο των U2. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος είναι γραμμένα για την επί 30 χρόνια σύντροφο και γυναίκα του Μπόνο, Ali Hewson. Το ζευγάρι συναντήθηκε τη μέρα της δημιουργίας του γκρουπ πολλά χρόνια πριν, όταν ο Μπόνο ήταν μόλις 16 χρόνων και η Άλι 15. Οι δυο τους μεγάλωσαν μαζί.

Στο γνωστό «Sweetest Thing», ο Μπόνο τραγουδάει: «Ένα αγόρι με μπλε μάτια συναντάει ένα κορίτσι με καστανά μάτια», ενώ στο «In a Little While» τραγουδάει: «Είναι δική μου. Και τη γνωρίζω από τότε που ήταν μια σταλιά κοριτσάκι». Στο «Spanish Eyes» λέει: «Διέσχιζα όλο τον κόσμο αναζητώντας λεφτά και χρυσάφι, αλλά ήταν αυτά τα ισπανικά μάτια που με έφεραν πίσω στο σπίτι μου».

Ο 53χρονος ιρλανδός σταρ περιγράφει τη γυναίκα του ως μια μυστηριώδη ύπαρξη. Στην ερώτηση πώς κατάφερε να μείνει παντρεμένος για 30 ολόκληρα χρόνια όταν στην παγκόσμια βιομηχανία της σοουμπίζ τα διαζύγια βγαίνουν με τη συχνότητα που ένα τραγούδι γίνεται hit, εκείνος απάντησε: «Παντρεύτηκα μια υπέροχη γυναίκα… είμαι δεμένος μαζί της πολύ σφιχτά».

Επίσης, την περιγράφει ως έναν άνθρωπο απόλυτα ανεξάρτητο, και εξηγεί ότι προφανώς εκείνος την έχει περισσότερη ανάγκη από ό,τι τον έχει εκείνη. Ωστόσο, έχουν περάσει και ξεπεράσει τα πάντα μαζί.

Ο ίδιος, όμως, προχωράει ακόμα πιο βαθιά και λέει για την αγάπη: «Το νόημα της αγάπης είναι να μπορεί ο καθένας να αντιλαμβάνεται και να αναγνωρίζει τις δυνατότητες του άλλου. Αν το κάνουν και οι δύο αυτό σε μια σχέση, τότε είναι βέβαιο ότι ο ένας θα κερδίσει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά του άλλου».

Ο Μπόνο και η Άλι έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά, 2 αγόρια και 2 κορίτσια: την 24χρονη Τζόρνταν, την 22χρονη Μέμφις Ιβ, το 14χρονο Μπομπ Πατρίκιο και το 12χρονο Τζον Άμπραχαμ. Όπως λέει ο ίδιος, «το μεγάλωμα των παιδιών ήταν μια όμορφη αλλά παράλληλα επώδυνη εμπειρία, μιας και του θύμιζε τα δικά του δύσκολα παιδικά χρόνια». Στην πολύ τρυφερή ηλικία των 13 χρόνων, ο Μπόνο έχασε τη μητέρα του και προσπάθησε να γεμίσει αυτό το τεράστιο κενό με τη μουσική του.  

Όλα αυτά τα βιώματα τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα και δυνάμωσαν την πίστη του στον εαυτό του, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την προσωπική του ευτυχία ως ένας πολύ συντροφικός σύζυγος, ένας υπέροχος μπαμπάς κι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας. (photos: abacapress)