Μπλε, το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο

Από έρευνα προκύπτει ότι το 40% των ανθρώπων παγκοσμίως επιλέγει το μπλε ως το αγαπημένο τους χρώμα. Το δεύτερο πιο αγαπημένο χρώμα είναι το μοβ, το οποίο το επιλέγει το 14% σε όλο τον κόσμο. Το μπλε ηρεμεί το μυαλό και το σώμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, τα συναισθήματα άγχους και επιθετικότητας. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα κάτω από την επίδραση του μπλε. Το μπλε περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν προβλήματα ύπνου ή είναι επιρρεπή σε ξεσπάσματα. Σκεφτείτε τη θετική επίδραση που έχει η όψη του γαλάζιου ουρανού και της θάλασσας.

Πράσινος πλανήτης

Ως γνήσιο χρώμα της φύσης, δεν έχει καμία αρνητική ιδιότητα: προσφέρει ψυχική και σωματική χαλάρωση, αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας, διευκολύνει την επικοινωνία και βελτιώνει την όραση. Σε υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης και παιδικά δωμάτια είναι ότι το καλύτερο.

Κίτρινο και μοβ: μια περίεργη σχέση

Το συμπληρωματικό χρώμα του κίτρινου είναι το μοβ. Το μοβ, το δεύτερο πιο αγαπημένο χρώμα παγκοσμίως, προκύπτει από τη μίξη του κόκκινου και του μπλε. Το χαρωπό και φωτεινό κίτρινο έχει συνδεθεί με την ευτυχία και με τα κίνητρα, εκφράζει δυναμισμό, έντονη δράση και φιλοδοξία. Το μοβ έχει συνδεθεί με τη σοφία και την πνευματικότητα, καθώς συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Pic source: pinterest