Η “διέλευσις” φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο της εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια… μύθοι και παραμύθια των λαών… ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα.

Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά, με προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Επιλέγει ιστορίες που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σ’ όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές. Ιστορίες με πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά.

Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί, κι έχει δημιουργήσει παρόμοια προγράμματα, με σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες (μουσικοί ή εικαστικοί).

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, τηλ.: 210-8613739 / E-mail: info@dieleusis.grwww.dieleusis.gr