ΜΙΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ Κάθε Δευτέρα 17.00-18.30 με τη μουσικοπαιδαγωγό Μαρίζα Βαμβουκλή, για παιδιά από 5 ετών.

Η Μαρίζα Βαμβουκλή καλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα βίωμα που ξεκινά και τελειώνει στη φωνή, αλλά έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη συνεργασία, το παιχνίδι, τον συντονισμό χεριών-ποδιών, την όξυνση της μνήμης και την καλλιέργεια ισχυρών δεσμών, μέσω της μαγείας της συλλογικής μουσικής έκφρασης. Μια δραστηριότητα που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής εκφραστικότητας, στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φωνής και στην επαφή με παιχνίδια ρυθμού με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα (τύμπανα, ντέφια, μαράκες κ.ά.).

Tιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα). Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια  ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%. Συνάντηση γνωριμίας με παιδιά και γονείς, 10 Οκτωβρίου, στις 17.00, τηλεφωνική κράτηση απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ. 2106230913, στο 6948984940 (γραπτό μήνυμα), e-mail στο pyrnanet@otenet.gr.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ Κάθε Τετάρτη 17.00-18.30 με την παιδαγωγό Κατερίνα Μπάκα – Ματιάτου, για παιδιά 5 έως 8 ετών.

Η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε το 2012 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, ένα πρωτοποριακό  πρόγραμμα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, που πραγματοποιείται σε πάνω από 200 δημόσια σχολεία. Μέσα από το πρόγραμμα «Παιχνίδια με τα Βιβλία σε Ρόδες για μικρούς αναγνώστες», τα παιδιά θα ζήσουν την περιπέτεια και την απόλαυση του ταξιδιού βουτώντας στις σελίδες ενός βιβλίου. Θα διευρύνουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη διαβάζοντας τη ζωή μέσα από τα μάτια των ηρώων των βιβλίων. Θα γνωρίσουν την απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από δραματοποιήσεις, προβολές, παιχνίδια, εκπλήξεις, γέλια, γεύσεις, χαρτιά και χρωματιστά μολύβια. Θα δανειστούν βιβλία στο σπίτι για να τα μοιραστούν με την οικογένεια. Θα γίνουν μέλη μιας λέσχης φιλίας και ιδεών, εκεί που η φαντασία, η εξυπνάδα και τα ιδιαίτερα ταλέντα κάθε παιδιού αναγνωρίζονται και αξιοποιούνται, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης. Τα παιδιά θα συναντήσουν συγγραφείς, εικονογράφους, γραφίστες, βιβλιοδέτες και θα γίνουν τα ίδια δημιουργοί γράφοντας και εικονογραφώντας τα δικά τους βιβλία! Οι γνώσεις και ο ενθουσιασμός της Κατερίνας Μπάκα, εγγυώνται ένα πολύ δημιουργικό εργαστήρι!

Η τιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα).

Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια  ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%. Συνάντηση γνωριμίας με παιδιά και γονείς, 7 Οκτωβρίου, στις 17.00, τηλεφωνική κράτηση απαραίτητη.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ.: 210-6230913, στο 6948-984940 (και γραπτό μήνυμα), e-mail στο pyrnanet@otenet.gr.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Iστορίες με ζώα του βουνού και του κόσμου Κάθε Παρασκευή 17.00-18.30 με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδού Μαρία Λαγωνίκα, για παιδιά 4-6 ετών.

Γιατί ο αετός και η αλεπού αποφασίζουν να ζήσουν ο ένας κοντά στον άλλον; Τι κάνουν 4 ελέφαντες σε ένα τσίρκο; Γιατί επάνω στο ψηλό κλαρί του δέντρου ήταν ο έξυπνος και πονηρός γέρο- κοκορής; Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το μύθο, την ιστορία και τη φαντασία τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγχρόνως θα αναπτύξουν τη γλωσσική και εκφραστική ικανότητα τους μέσω του αυτοσχέδιου διαλόγου και της επεξεργασίας των μύθων. Ο Αίσωπος, Ο Λαφονταίν και ο Ροντάρι θα μας δανείσουν τις ιστορίες τους και εμείς χρησιμοποιώντας τη συμβολική γλώσσα του θεάτρου θα τις μεταμορφώσουμε σε δρώμενα!

Η τιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα). Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%. Συνάντηση γνωριμίας με γονείς και παιδιά, 18 Οκτωβρίου, στις 17.00, τηλεφωνική κράτηση απαραίτητη. Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ.: 210-6230913, στο 6948-984940 (και γραπτό μήνυμα),e-mail στο pyrnanet@otenet.gr.

Επιπλέον…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.30 Η Πύρνα προσκαλεί γονείς παιδιών έως 12 ετών, σε συνάντηση γνωριμίας με τον Σπύρο Κασιμάτη, PgDip, MA, δάσκαλο και σύμβουλο ψυχικής υγείας, με θέμα: Γονείς, Παιδιά, Σχολεία

Οι γονείς, που αισθάνονται πως κανείς δεν τους προετοίμασε για να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώσουν παιδιά, ψάχνουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν για να αναπτύξουν εποικοδομητικές και ευτυχισμένες σχέσεις μεταξύ τους και με τα παιδιά τους. Από αυτή τη συνάντηση ίσως δημιουργηθεί ενδιαφέρον και διαθεσιμότητα συμμετοχής σε μια δίωρη εβδομαδιαία ομάδα εργασίας που θα συζητήσει και θα σκεφτεί ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν έντονα.

Είσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη στο τηλ.: 210-6230913. Πύρνα, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, τηλ.: 210 6230913, Fax: 210 6232141, e-mail: pyrnanet@otenet.gr,web: http://www.pyrna.gr