Η Παράσταση έχει μήνυμα οικολογικό, αλλά μιλά και για τη φιλία, τη δύναμη της ψυχής και της συνεργασίας που μπορεί όλα να τα ανατρέψει.

Ο  Μπόμπιρας είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μεγαλούπολη και νιώθει μόνος και παραμελημένος, γιατί οι γονείς του δεν προλαβαίνουν με τις υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι να ασχοληθούν μαζί του και ο μεγάλος αδερφός του τον περιφρονεί.

Από το παράθυρο μπάινει ξαφνικά ένα παράξενο ανθρωπάκι, ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος, που μένει στις στέγες παρέα με τις γάτες και τα αστέρια. Ο Στίκης γίνεται σύντροφος του Μπόμπιρα στα παιχνίδια και τις σκανταλιές και, επειδή είναι ορατός μόνο από όποιον πιστεύει σε αυτόν, δημιουργούνται ξεκαρδιστικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις.

Έρχεται, όμως, η στιγμή που ο Κεραμιδοτρέχαλος εξαφανίζεται ξαφνικά όπως ήρθε, αλλά υπόσχεται πως πάντα θα είναι δίπλα στο φίλο του. Η στιγμή που θα χρειαστεί η βοήθεια του Στίκη δεν αργεί, γιατί ο Δήμαρχος θέλει να ξεριζώσει το δασάκι της γειτονιάς για να το κάνει πάρκινγκ.

Θα μπορέσουν μικροί-μεγάλοι να αντισταθούν στα συμφέροντα που τους απειλούν και να σώσουν το δασάκι; Θα νιώσει ο Μπόμπιρας την αξία της συνεργασίας και της φιλίας; Θα καταλάβει τη δύναμη που κρύβει μέσα του;

Εναρξη: 13/10/2013 έως Κυριακή των Βαίων

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.15 & 15.00

Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: 210-3625119

Εισιτήριο: 12 ευρώ ενήλικες, 8 ευρώ παιδιά

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Θέατρο «Ακάδημος», Ιπποκράτους & Ακαδημίας, τηλ.: 210-3625119.