1. Δεν είναι κακό να είσαι ευαίσθητη. Είναι ανθρώπινο και συμβαίνει στον καθένα, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται. Αν υπάρχει οτιδήποτε που σε κάνει να νιώθεις άσχημα, ψάξε, συζήτησε, ζήτα βοήθεια. Δεν έχει καμία σημασία πόσο σημαντικό ή ασήμαντο πιστεύεις ότι είναι το πρόβλημά σου.

2. Να έχεις θάρρος. Πάντα να τολμάς να λες και να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό και δίκαιο. Ποτέ να μη φοβάσαι να εκφράζεις τις σκέψεις σου. Μάθε πότε και πώς να λες «όχι», χωρίς να νιώθεις ενοχές γι’ αυτό. Να είσαι τολμηρή, αλλά όχι επιθετική.

3. Να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι ό,τι χρειάζεται – όχι για να είσαι αδύνατη, αλλά επειδή το σώμα σου είναι αυτό που σε «φιλοξενεί» και οφείλεις να του φέρεσαι με τον καλύτερο τρόπο.    

4. Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Ποτέ να μην του «λες» πράγματα που δεν θα έλεγες ποτέ ούτε στην καλύτερή σου φίλη.

5. Να μην αισθάνεσαι άσχημα για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Μάθε από τις εμπειρίες και προχώρα.

6. Να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις – πριν το κάνεις κάποιος άλλος για σένα. Να θυμάσαι πάντα ότι κάθε μας απόφαση έχει τεράστια επίδραση στη ζωή μας.

7. Οτιδήποτε βλέπεις στα περιοδικά και στο Ίντερνετ δεν είναι απαραίτητα αληθινό. Το photoshop υπάρχει, κι αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

8. Μην ασχολείσαι τόσο με τη γνώμη των άλλων για σένα. Αυτό που κυρίως μετράει είναι η γνώμη που έχεις ΕΣΥ η ίδια για τον εαυτό σου!

9. Να είσαι ευγνώμων, ταπεινή και συμπονετική με τους συνανθρώπους σου. Να είσαι ανοιχτή στις απόψεις των άλλων… πάντα θα υπάρχει κάτι να αποκομίσεις.

10. Όταν οι άνθρωποι σου λένε: «Η ζωή είναι σκληρή», μην τους ακούς! Η ζωή σού δίνει ευκαιρίες για να μάθεις… και όλη αυτή η γνώση είναι που τελικά την κάνει τόσο όμορφη

Από την κλινική ψυχολόγο, μαμά και μπλόγκερ Lissette Leon.