Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών.
Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σκούρτη, του Γενικού Γραμματέα πολιτικής προστασίας Πάτροκλου Γεωργιαδη, σεισμολόγων και άλλων πολιτικών προσώπων του νησιού.
«Ήρθαμε για να κάνουμε μια πρώτη καταγραφή και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα τις ζημιές. Με το που φτάσαμε στο νησί, πήγαμε κατευθείαν στο Ληξούρι, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό.
» Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο και το γεροκομείο αλλά και διάφορες υπηρεσίες για να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει. Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς, τα πρώτα στοιχεία δίνουν επτά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων κυρίως. Τα κτίρια άντεξαν, έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές από τις δονήσεις χωρίς να έχουμε κάτι σοβαρό. Βέβαια πρέπει να γίνουν πρώτα οι έλεγχοι για να διαπιστώσουμε την στατικότητα».
Για τον έλεγχο των κτιρίων είπε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μηχανικών που έρχονται από το ΤΕΕ, από την Περιφέρεια, από τον ΟΣΚ, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι.
Για τον κόσμο που δεν μπορεί να μείνει στα σπίτια του, είπε ότι το Superfast 1, έχει την δυνατότητα να στεγάσει 700 άτομα.
Ο ίδιος ανακοίνωσε και τη λειτουργία τηλεφώνου ανάγκης: 2671027311.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 15:55, 279 χλμ. δυτικά της Αθήνας, με επίκεντρο μόλις 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου και 6 χλμ βόρεια από το Ληξούρι.
Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις 10 χιλιόμετρα.
Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ.Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος.