Ο «Ελληνικός Κόσμος» «ντύνεται» και προσκαλεί  μικρούς και μεγάλους σε  ολοήμερο ξεφάντωμα με μουσική, παιχνίδια και αποκριάτικα εργαστήρια. Από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 το Σάββατο και από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 την Κυριακή,  ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται δράκους, λιοντάρια, πειρατές, μάγισσες και φιγούρες από την κομέντια ντε λα άρτε, γεμίζοντας χρώμα, κέφι και χαμόγελα! Τα τρία διαφορετικά εργαστήρια είναι με ελεύθερη ροή και προσκαλούν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και να δημιουργήσουν τη δική τους αποκριάτικη αμφίεση!

12.00-16.00 Εργαστήρι «Από την κορφή ως τα νύχια….μεταμόρφωση!»

Στο εργαστήρι αυτό οι μικροί μας φίλοι τρυπώνουν στο ζωικό βασίλειο…φορούν πατουσάκια και αφήνουν τα ίχνη τους στον «Ελληνικό κόσμο»!  Φτιάχνοντας μόνοι τους τις δικές τους  πολύχρωμες πατούσες για τα χέρια  και τα πόδια, μεταμορφώνονται σε δράκους μέχρι και λιοντάρια με σκοπό να μιμηθούν  από τα πιο χαριτωμένα ως  τα πιο άγρια ζώα!

12.00-16.00 Εργαστήρι «Απόκριες αλα ιταλικά»

Φέτος οι απόκριες θα έχουν αέρα θεατρικό γεμάτο πούπουλα, πούλιες και μεγάλες μύτες. Η ιταλική κωμωδία εμπνέει τα παιδιά που δημιουργούν μάσκες βενετσιάνικες για να στολίσουν ή να κρύψουν τα πρόσωπά τους! Εμπνευσμένα από το καρναβάλι της Βενετίας θα φτιάξουν τη μάσκα τους και θα τη διακοσμήσουν! Αγόρια και κορίτσια γίνονται όλοι κυριολεκτικά,  ΜΑΣΚΑράδες! 12.00-16.00 Εργαστήρι «Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ» Με αξεσουάρ για όλα τα γούστα τα παιδιά κάνουν έξυπνες και γρήγορες χειροποίητες μεταμφιέσεις μέσα σε δευτερόλεπτα! Με μία μόνο κίνηση βγάζουν μούσια ή μουστάκια,  βάζουν γυαλιά, φορούν καπέλα και ότι άλλο φανταστούν…

Ώρες και ημέρες λειτουργίας των εργαστηρίων:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014: 12:00-16:00 με ελεύθερη ροή

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014: 11:00-16:00 με ελεύθερη ροή

Τιμές:

Εργαστήρι «Από την κορφή ως τα νύχια….μεταμόρφωση!»: 3 ευρώ

Εργαστήρι «Απόκριες αλά ιταλικά»: 4 ευρώ

Εργαστήρι «Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ»: 3 ευρώ

Ενιαίο εισιτήριο για το σύνολο των εργαστηρίων: 8 ευρώ 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, Tηλ.: 212-2540000, www.hellenic-cosmos.gr. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.