Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην  «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» δύο ποτήρια νερό την ημέρα βοηθούν στο να χάσουμε τουλάχιστον 2 κιλά περισσότερα με μια συντηρητική διατροφή, από τα άτομα που δεν καταναλώνουν νερό και κάνουν την ίδια διατροφή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι το νερό «κόβει» την όρεξη, με αποτέλεσμα να τρώει κανείς λιγότερο.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής (ΙΟΜ) των Η. Π. Α συνιστά να καταναλώνουν οι ενήλικες περίπου 2,5 λίτρα υγρών την ημέρα ποσότητα που συμπεριλαμβάνει το νερό από τα τρόφιμα και κάθε είδους ρόφημα και ποτό (συμπεριλαμβανομένων καφέδων, αναψυκτικών, χυμών, ποτών κ.τ.λ.)

Όπως επισημαίνουν επιστήμονες, από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Charité, στο Βερολίνο, υπολογίζεται ότι ο μέσος ενήλικας λαμβάνει 400-500 θερμίδες την ημέρα από τα ροφήματα που καταναλώνει.

Αν, συνεπώς, κάποιος φροντίσει να αλλάξει το είδος των ροφημάτων που καταναλώνει με πιο λάιτ ή με μηδενικές θερμίδες εκδοχές τους ή με σκέτο νερό, είναι πολύ πιθανό να χάσει ακόμα περισσότερο βάρος.

Εννοείται βέβαια  ότι το νερό δεν είναι πανάκεια: πολλοί παχύσαρκοι και υπέρβαροι εθελοντές των μελετών που ανέλυσαν έπιναν περισσότερο νερό απ’ όσο οι αδύνατοι συνομήλικοί τους, αλλά ταυτοχρόνως κατανάλωναν και πολλαπλάσιες θερμίδες.

Share