Κριός: Αδρεναλίνη
21 Μαρτίου-20 Απριλίου
Ο Κριός αντιπροσωπεύει την ενέργεια, τη δράση, την αποτελεσµατικότητα και την αισιοδοξία. Αν σκοπεύετε να παντρευτείτε στις ηµεροµηνίες του ζωδίου αυτού να περιµένετε ένα γάµο µε πολλά γκάζια. Ο Κριός αγαπάει τις νέες εκκινήσεις σε διάφορους τοµείς της ζωής του και ενθουσιάζεται πολύ µε αυτές. Με τις µετακοµίσεις – σε καινούργιο σπίτι, πόλη ή και χώρα – στην ηµερήσια διάταξη να είστε προετοιµασµένες για αδρεναλίνη διαρκείας. Λόγω της εκρηκτικότητας της σχέσης θα πρέπει να επιστρατεύσετε και οι δύο υποµονή, σύνεση και να µάθετε την τέχνη του µοιράσµατος. Εννοείται ότι ερωτικά ο γάµος σας κρατάει τα σκήπτρα της άκρατης σεξουαλικότητας, όπως επίσης πως στηρίζεται στον κεραυνοβόλο έρωτα. Αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξετε είναι η σπατάλη. Αν δεν την ελέγξετε, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να σας κυνηγούν οι τράπεζες. Επίσης δώστε προσοχή στην παρορµητικότητα που µπορεί να σας φέρνει συχνά µπροστά σε διαψεύσεις και µετάνοιες. Ο γάµος Κριός δεν είναι πάντα ιδιαίτερα αρµονικός, είναι όµως έντονος και αν η δυναµική του χρησιµοποιηθεί θετικά µπορεί να κάνει θαύµατα.
Ταύρος: Σταθερότητα
21 Απριλίου-20 Μαΐου
Το ζώδιο της υποµονής, της ασφάλειας, της πίστης, του φιλότιµου και της αντοχής δεν θα µπορούσε παρά να υποσχεθεί ένα σχεδόν τέλειο γάµο, αν βέβαια ανήκετε στις γυναίκες που λατρεύουν τη σταθερότητα. Η υποµονή και η πραότητα που επικρατούν στο γάµο Ταύρο αποµακρύνουν καβγάδες και µικροπροβλήµατα, ενώ η ικανότητα του ζωδίου αυτού να επικοινωνεί µε το φυσικό κόσµο δηµιουργεί τις προϋποθέσεις για άψογους γονείς. Η προνοητικότητα και η διορατικότητα του Ταύρου µπορούν να εξασφαλίσουν στο ζευγάρι µια πολύ καλή ζωή που θα βασίζεται στα υλικά αγαθά και στην καλοπέραση. Παρά τη φυσική ροπή τους προς την τεµπελιά, στους Ταύρους αρέσουν οι πρακτικές ενασχολήσεις. Αυτό σηµαίνει πως όντας σε ένα γάµο Ταύρο µπορείτε πάντα να υπολογίζετε σε ένα µποστάνι, ένα µπάρµπεκιου, ένα χειροποίητο τζάκι ή ό,τι τέλος πάντων έχει να κάνει µε το σπίτι, το νοικοκυριό και την απόλαυση. Επίσης ο γάµος που πραγµατοποιείται στη διάρκεια του αστερισµού αυτού είναι κοινωνικός, επιδιώκει οικογενειακές συγκεντρώσεις, γλέντια, τσιµπούσια, γάµους και βαφτίσεις. Στο σεξουαλικό τοµέα µπορεί να µην υπάρχει ερωτική απογείωση – σε καθηµερινή τουλάχιστον βάση – όµως ισοσκελίζεται από το συχνό, καλό και σταθερό σεξ. Σαν να λέµε, µήνας µπαίνει, µήνας βγαίνει, ο µισθός πέφτει.
Δίδυµοι: Εγκεφαλικότητα
21 Μαΐου-21 Ιουνίου
Η αναζήτηση της ποικιλίας και η αγάπη για αλλαγή, η εξαιρετικά υψηλή αντίληψη, η ζωηράδα και η εγκεφαλικότητα εξασφαλίζουν έναν ενδιαφέροντα και πολύ ευρηµατικό γάµο. Από την άλλη, η επιπολαιότητα, η ελαφράδα και η µεταβλητότητα δεν υπόσχονται καµία σταθερότητα – αν υποθέσουµε πως αυτό είναι το ζητούµενό σας. Αν ο γάµος σας ανήκει στον αστερισµο των Διδύµων, δύο τινά µπορεί να συµβούν – όπως άλλωστε σε όλους τους γάµους σε αυτό τον πλανήτη: ή να πάει καλά ή να πάει άσχηµα. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει κοινή συναινέσει. Αν πάει καλά θα είναι πάντα ευχάριστος, ταξιδιάρικος και εγκεφαλικός. Αν πάει άσχηµα, πάλι φίλοι! Χειρότερος εχθρός του γάµου Δίδυµου είναι η ανία και καλύτεροί του φίλοι τα ταξίδια, η γνώση, οι τέχνες, ο πολιτισµός και τα παιδιά. Ναι, τα παιδιά σας δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τα ανιαρά µοντέλα της πεπατηµένης. Στα 3 θα µάθουν όµποε, στα 5 θα λύνουν εξισώσεις και στα 12 θα ανεβούν στο Κιλιµάντζαρο. Από την άλλη, αν η οικονοµική σταθερότητα είναι κάτι που σας αφορά άµεσα, καλύτερα να µεταθέσετε την ηµεροµηνία στο ζώδιο του Ταύρου, µια και ο γάµος Δίδυµος είναι εξαιρετικά απίθανο να σας προσφέρει ασφάλεια και αξιόλογο ποσό καταθέσεων στην τράπεζα. Αν όµως ζητάτε επικοινωνία σε ένα ανώτερο πνευµατικό πεδίο, γνώση ζωής και έντονη κοινωνικότητα, τότε πιάσατε το τυχερό τζακ ποτ της ζωής σας.
Καρκίνος: Συναισθηµατισµός
22 Ιουνίου-22 Ιουλίου
Η ανάπτυξη των βαθύτερων συναισθηµάτων και η ικανότητα του Καρκίνου να φροντίζει και να προστατεύει συναισθηµατικά τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους µπορούν να υποσχεθούν µια σχέση εξαιρετική, βασισµένη στην εµπιστοσύνη και την ευαισθησία. Ένας γάµος Καρκίνος χαρακτηρίζεται από ολοκληρωτική πίστη αλλά και έντονη προστατευτικότητα. Δύο σύντροφοι που έχουν ενωθεί µε τα ιερά δεσµά υπό την επήρεια αυτού του ζωδίου θεωρούν το γάµο µοιραίο γεγονός – πράγµα που σηµαίνει πως µπορεί να τους έχει προκύψει λίγο τυχαία. Ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα περάσουν µια εξαιρετικά καλή έγγαµη ζωή, µε αγάπη προς την τάξη, την πειθαρχία και το ωραίο. Αν ξεπεράσουν τη δυναστική ευσυνειδησία τους και τη µόνιµη αγωνία τους για τη σωµατική ακεραιότητα και την υγεία των ίδιων ή των µελών της οικογένειάς τους, τότε θα γίνουν άριστοι και ισορροπηµένοι γονείς. Και τώρα στο σεξ! Ναι, ένα τόσο ενστικτώδες ζώδιο που επιστρατεύει όλες τις αισθήσεις του δεν µπορεί παρά να εγγυηθεί υπέροχο σεξ γεµάτο τρυφερότητα, πίστη και ευαισθησία. Αλλά προσοχή στην γκρίνια. Επίσης προσοχή στην εσωστρέφεια. Η τάση σας για µια επιτυχηµένη σχέση µπορεί να σας αποµονώσει κοινωνικά και να σας οδηγήσει σε ένα αρκετά κλειστοφοβικό οικογενειακό status. Γάµο θα δηµιουργήσετε. Όχι το Panic Room.
Λέων: Μεγαλείο
23 Ιουλίου-21 Αυγούστου
Ακτινοβολία, νέοι στόχοι, αυτοπεποίθηση και φαντασία χαρακτηρίζουν το γάµο Λέοντα, που θεωρεί το συγκεκριµένο µυστήριο υπέρτατο ιδανικό – όπως άλλωστε πολλές αξίες σε αυτήν τη ζωή – και θα το υποστηρίξει µέχρι τελικής πτώσης. Η σταθερότητα στις αντιλήψεις και τα αµετακίνητα πιστεύω που χαρακτηρίζουν το ζώδιο θα δηµιουργήσουν µια αλληλέγγυα σχέση που θα στηρίζεται στην οµορφιά και την καλή αισθητική. Ναι, είναι αλήθεια πως οι σύντροφοι που παντρεύονται κάτω από την επιρροή του Λέοντα θα έχουν µια ζωή καλαίσθητη, ένα σπίτι γεµάτο φως, χρώµα και ακριβά ντιζάιν έπιπλα. Το δωµάτιο του σπιτιού που περνάει τις περισσότερες δόξες είναι η κρεβατοκάµαρα. Εκεί ελευθερώνονται πάθη και εκφράζονται φαντασιώσεις. Εκεί επενδύονται τα µεγαλύτερα αποθέµατα τρυφερότητας, δοτικότητας και αισθησιασµού αφού ο γάµος αυτός λειτουργεί πέρα από ταµπού. Όσο η αγάπη βαθαίνει αυξάνεται η δηµιουργικότητα, ενώ υπάρχει αλληλοϋποστήριξη µεταξύ των συζύγων και φυσικά κοινωνικότητα. Αυτό το ζευγάρι θα το ζηλεύουν όλοι για το κύρος και τη λάµψη του. Το µόνο που θα πρέπει να προσέξουν οι δυο τους είναι ο εγωκεντρισµός. Αν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από ένα Νάρκισσο είναι ένα ζευγάρι όπως αυτοί.
Παρθένος: Νόµος και τάξη
22 Αυγούστου-23 Σεπτεµβρίου
Αν πιστεύετε πως ο γάµος έχει µια χρησιµότητα τότε πέσατε διάνα στην ηµεροµηνία. Τα άτοµα που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου διακρίνονται για την προσοχή στη λεπτοµέρεια, την τελειοµανία, αλλά και την προθυµία να βοηθούν τους άλλους. Αν λοιπόν ονειρεύεστε έναν έγγαµο βίο µε πλήρη οργάνωση όπου θα κυριαρχούν η τάξη, η ακρίβεια και η µεθοδικότητα και πάλι σωστά επιλέξατε. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο δογµατισµός που µπορεί να σας οδηγήσει σε µια σχέση εσωστρεφή. Από την άλλη, κοινωνικά ο γάµος Παρθένος θα συναναστραφεί µε άτοµα που κατέχουν ανώτερες θέσεις και αξιώµατα, γεγονός πολύ χρήσιµο αν, για παράδειγµα, έχετε κάποιο αυθαίρετο να νοµιµοποιήσετε. Σεξουαλικά µην περιµένετε την απογείωση. Σταθερό σεξ και εννοείται ασφαλές (θυµηθείτε τη µονοµανία του Παρθένου σε θέµατα καθαριότητας, υγιεινής και υγείας). Αλλά µην ξεχνάτε πως µια απογείωση, όσο καλή κι αν είναι, δεν εγγυάται απαραίτητα µια εξίσου ασφαλή προσγείωση. Η ηρεµία, η ψυχραιµία, η πειθαρχία και η περιποιητικότητα θα σας κάνουν εξίσου καλούς γονείς. Επίσης αυτή η σχέση πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει να κλυδωνιστεί εξαιτίας οικονοµικών δυσκολιών, µια που έτσι κι αλλιώς ένας Παρθένος έχει πάντα λυµένα τα βιοποριστικά του θέµατα.
Ζυγός: Ισορροπία
24 Σεπτεµβρίου-23 Οκτωβρίου
Η ικανότητα του Ζυγού να συνδέεται µε τους άλλους σε βάση ισοτιµίας και το ταλέντο του να θεωρεί τις ανάγκες των άλλων εξίσου σηµαντικές µε τις δικές του αποτελούν έναν πολύ καλό λόγο για να παντρευτείτε κάτω από την προστασία αυτού του αστερισµού. Η ανάγκη του για συνύπαρξη και ισορροπία σε όλους τους τοµείς της ζωής ενισχύει τα θετικά της επιλογής σας. Μια σχέση µε Ζυγό αποτελεί ίσως την ιδανικότερη του αστρολογικού κύκλου, µια που το ζώδιο αυτό στοχεύει στην εξισορρόπηση των ανθρώπινων σχέσεων, αποστρέφεται τις διαµάχες, είναι φιλελεύθερο και έχει ανεπτυγµένο το αίσθηµα της δικαιοσύνης. Σκέφτεστε κάποιον καλύτερο λόγο για να παντρευτεί κανείς το συγκεκριµένο διάστηµα του έτους; Η καλαισθησία του Ζυγού τόσο σε σχέση µε την προσωπική του εµφάνιση όσο και µε το περιβάλλον του θα σας εξασφαλίσει ένα πολύ οµορφο σπιτικό, ενώ η στοργή και η γενναιοδωρία του θα έχουν άµεσο αντίκτυπο και στα παιδιά σας. Η ευκολία του Ζυγού στις κοινωνικές επαφές θα σας εξασφαλίσει ζωή χαρούµενη και εξωστρεφή. Το µόνο που πρέπει να προσέξετε στη σχέση αυτή είναι η αναποφασιστικότητα. Δηλαδή ίσως µε το γάµο αυτό να µην αποκτήσετε ποτέ εξοχικό, µια και δεν θα µπορείτε να αποφασίσετε αν το θέλετε στην Αστυπάλαια ή τη Θάσο.
Σκορπιός: Μυστήριο
24 Οκτωβρίου-22 Νοεµβρίου
Αλληλεξάρτηση και µοίρασµα, υποµονή, αισθησιασµός, φαντασία, έντονη σεξουαλικότητα. Αυτά είναι τα καλά νέα αν επιλέξατε να ενωθείτε µε τα δεσµά του γάµου κάτω από την επιρροή του συγκεκριµένου αστερισµού. Θέλετε και τα αρνητικά; Σκληρότητα, πείσµα, εγωισµός, καχυποψία. Όµως το χειρότερο απ’ όλα είναι η προσκόλληση σε σηµείο κτητικότητας. Αν λοιπόν ονειρεύεστε ένα γάµο φιλελεύθερο, ξεκάθαρο και ειρηνικό, αλλάξτε ηµεροµηνία. Αν βέβαια µοιράζεστε σκοτεινά, µυστηριώδη συναισθήµατα και θέλετε να αναζητήσετε µαζί τις µυστικές και κρυφές δυνάµεις του Σύµπαντος, ράψτε χειµωνιάτικο νυφικό. Το οποίο – να θυµάστε – θα βγάλετε αµέσως µετά το πέρας της τελετής και πριν την έναρξη του πάρτι µια και η σχέση αυτή σεξουαλικά προβλέπεται τουλάχιστον δυναµίτης. Και µια και ο Σκορπιός θεωρείται ο πλέον µάχιµος ερωτικά σύντροφος ακόµα και στα βαθιά γεράµατα, έχετε εξασφαλίσει νύχτες πάθους για την υπόλοιπη ζωή σας. Γονείς, ναι, θα γίνετε εξαιρετικοί, αρκεί να ελέγξετε την τάση επιβολής που έχετε προς τα παιδιά σας. Οικονοµικά δεν θα στενοχωρηθείτε ποτέ, γιατί η εργατικότητα και το φιλοπρόοδον πνεύµα χαρακτηρίζουν το ζώδιο του γάµου σας. Α, και κάτι τελευταίο, φροντίστε να δαµάσετε το κόλληµά σας µε τα µεταφυσικά. Σπίτι ανοίγετε, όχι στούντιο λευκής µαγείας.
Τοξότης: Έκπληξη
23 Νοεµβρίου-21 Δεκεµβρίου
Η έλλειψη πραγµατισµού για κάποιους µελλόνυµφους δεν αναγνωρίζεται ως πρόβληµα. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ζευγαριού τότε καλώς κλείσατε τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία. Αν επίσης εκτιµάτε έννοιες όπως η ελπίδα, η υπερβολή, η ελευθερία, η αισιοδοξία και το ήθος επαυξάνουµε. Πάντως καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως µια σχέση Τοξότης δεν εξασφαλίζει σταθερότητα, αν και κατά βάθος θέλει τη δηµιουργία οικογένειας. Αλλά η σταθερότητα είναι µια υπερεκτιµηµένη έννοια. Από την άλλη πλευρά, µαζί θα περάσετε ζάχαρη. Ταξίδια, επικοινωνία, φλόγα, εξερευνήσεις σε βουνά και λαγκάδια, σκι στο βουνό και στη θάλασσα και άψογο – λέµε άψογο – σεξ. Άλλωστε η εµµονή του Τοξότη να στοχεύει διαρκώς σε καινούργια πράγµατα τον κάνει να αποθεώνει τον εραστή του στο κρεβάτι µια και θέλει να πάρει και να δώσει κάτι καινούργιο. Η φλογερή και ενθουσιώδης φύση του, πάντως, παρασύρει και υπόσχεται µια σχέση γεµάτη απρόβλεπτα, εκπλήξεις αλλά και συµπόνια, κατανόηση και πολλή καλοσύνη.
Αιγόκερως: Αξιοπιστία
22 Δεκεµβρίου-20 Ιανουαρίου
Αν ονειρεύεστε µια σχέση µε κύρος, στόχους και ευρωστία, συγχαρητήρια. Η ηµεροµηνία του γάµου σας υπόσχεται να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω µια και ο αστερισµός αυτός έχει για έµβληµα την αξιοπιστία και την κορύφωση κάθε σκοπού. Η υπευθυνότητα του Αιγόκερου και η εργατικότητά του τόσο στα επαγγελµατικά όσο και στο κρεβάτι προδιαγράφουν µια πορεία ανοδική. Εντάξει, ίσως η φλόγα να µη γίνει ποτέ πυρκαγιά, αλλά θα απολαύσετε στοργή και γενναιοδωρία. Η εξαιρετική οργάνωση που επίσης χαρακτηρίζει τον Αιγόκερω θα βοηθήσει πολύ στο σπίτι και στην ανατροφή των παιδιών και θα γίνετε εξαιρετικοί γονείς. Επιπλέον ο γάµος σας θα είναι επιτυχηµένος και κοινωνικά. Φίλοι και οικογένεια θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας και συχνά θα καταφεύγουν στο σπίτι σας άνθρωποι που έχουν ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια. Αν δουλέψετε λίγο πάνω στο θέµα των περιορισµών και της επικοινωνίας, τότε όλα θα πάνε καλά. Είναι η σωστή ηµεροµηνία για όσους θέλουν και αγαπούν την προκοπή και απεχθάνονται κάθε έννοια προσωρινού. Εξοχικό πάντως θα αποκτήσετε. Και ακριβό αµάξι και σερβίτσια από πορσελάνη Limoges. Η κρυστάλλινη σφαίρα σας διαβεβαιώνει.
Υδροχόος: Υψηλά ιδανικά
21 Ιανουαρίου-19 Φεβρουαρίου
Ανάπτυξη µέσω της διανοητικής ικανότητας, δηµιουργικότητα, επινοητικότητα, οξύ φιλοσοφικό πνεύµα. Ναι, ξέρω, οι έννοιες αυτές ακούγονται πολύ γοητευτικές αλλά δεν έχουν καµία σχέση µε το γάµο. Ίσως, αλλά η ζωή δεν είναι µόνο κλισέ. Ο γάµος σας κάτω από την επιρροή αυτού του αστερισµού θα µοιάζει περισσότερο µε µια σχέση ανάλαφρη χωρίς δεσµεύσεις, πιο αγαπησιάρικη και φιλική παρά παθιασµένη. Το σεξ αφού υπάρχει επικοινωνία θα είναι καλό, ίσως όχι το καλύτερο της ζωής σας αλλά σίγουρα πολύ γλυκό και τρυφερό. Τώρα για έξτρα αµοιβές ή για οικονοµική ευµάρεια δεν µπορούµε να εγγυηθούµε και πολλά εφόσον η αεράτη συµπεριφορά του Υδροχόου εξανεµίζει τα εισοδήµατα και σπάνια οδηγεί στον πλούτο. Ωστόσο αυτά που θα περάσουν πραγµατικά καλά µε τη συγκεκριµένη κατάσταση είναι τα παιδιά, τα οποία θα ζήσουν όµορφα, χαρούµενα, φιλελεύθερα, θα µορφωθούν άριστα, θα διδαχτούν τις ανθρωπιστικές αρετές και δεν θα γίνουν ποτέ αµιγώς υλιστικά όντα. Επίσης στον κοινωνικό τοµέα ο γάµος σας θα είναι από τους καλύτερους της λίστας. Θα βρίσκεστε πάντα µε φίλους ή σε βόλτες και ταξίδια. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το θέµα της αποταµίευσης. Μην το παίρνετε ελαφρά. Εντάξει, µπορεί να µη χρειάζεστε βίλες αλλά µη βρεθείτε και στην ψάθα.
Ιχθύες: Βαθύς ωκεανός
20 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου
Αν έχετε επιλέξει να τελέσετε τους γάµους σας εντός του χρονικού διαστήµατος που οι Ιχθύες µεσουρανούν, δύο τινά µπορεί να συµβούν για το κοινό σας µέλλον: το ένα είναι να πλεύσετε για πάντα µαζί στη βαθιά θάλασσα των συναισθηµάτων σας και να ζήσετε την απόλυτη τελειότητα βυθισµένοι και οι δύο στις υπερβατικές σφαίρες του ασυνείδητου ως τα γεράµατα. Η δεύτερη εκδοχή είναι να χωρίσετε αµέσως. Θα έχετε βέβαια ακούσει για τη Λιζ Τέιλορ που έχει χωρίσει περί τις τριάντα πέντε φορές. Ε, Ιχθύς είναι. Αλλά ας αφήσουµε στην άκρη καθετί δυσοίωνο – ας είµαστε ρεαλιστές, η πιθανότητα του διαζυγίου µπορεί να απειλήσει οποιονδήποτε γάµο. Ας µιλήσουµε για όµορφα πράγµατα που µόνο ένας Ιχθύς µπορεί να καταλάβει. Γιατί αυτός ο γάµος υπόσχεται να σας παρασύρει σε ένα ποτάµι αισθησιασµού. Με τη σχέση αυτή δεν θα νιώσετε ποτέ παντρεµένοι. Λίγο το έχετε; Η εργατικότητα που χαρακτηρίζει το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζει και τη σχέση. Από ανασφάλεια και αγάπη για το άπιαστο όνειρο πάντα δουλεύετε και οι δύο προκειµένου η σχέση να µη χάσει ποτέ τη φλόγα της. Οικονοµικά θα πετύχετε πολλά µια και το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζεται από υλική ανεξαρτησία και είναι πολύ αποδοτικό. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι όταν γίνετε γονείς. Τότε ίσως πρέπει να τιθασεύσετε κάπως την αφηρηµάδα και τις ονειροπολήσεις σας. Τα παιδιά δεν είναι ρέστα να τα ξεχνάς στο σούπερ µάρκετ.