1. Το ότι η πρώτη εγκυμοσύνη είχε μια συγκεκριμένη πορεία δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τη δεύτερη.

2. Ένα μωρό δεν χρειάζεται να το κρατάς σαν να πρόκειται να σπάσει. Στην πραγματικότητα, βολεύεται περισσότερο όταν το κρατάς πιο ανάλαφρα και χαλαρά.

3. Θα ανησυχείς για το πρώτο παιδί σου ότι θα πάψει πια να είναι «το μοναχοπαίδι», όσο θα είσαι έγκυος στο δεύτερο. Όμως, τελικά, θα τα πάει μια χαρά.

4. Όσο μικροσκοπικό κι αν είναι ένα πλασματάκι, θα βρει κάποιον τρόπο να μαλώσει με το μεγαλύτερο αδερφάκι του.   

5. Πέντε φορμάκια με διαφορετικά χρώματα το καθένα είναι αρκετά για να «γεμίσουν» ολόκληρη την ντουλάπα του μωρού.    

6. Θα μπορέσεις σταδιακά να κοιμάσαι, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Μπορεί να είσαι κακοδιάθετη, αλλά τελικά θα το κάνεις.   

7. Το σώμα σου θα επανέλθει πιο γρήγορα τη δεύτερη φορά (αν όντως είχε προλάβει να ανανήψει από την πρώτη εγκυμοσύνη).

8. Είναι αλήθεια ότι θα είσαι περισσότερο κουρασμένη από ό,τι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς.

9. Ένα μωρό πραγματικά δεν χρειάζεται να φοράει παπούτσια.

10. Θα κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα που έκανες με το πρώτο παιδί, και παρ’ όλ’ αυτά το δεύτερο θα γίνει τελείως διαφορετικό.

11. Θα πάψεις πια να σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί.  

12. Όχι, δεν πρόκειται να έχεις πια χρόνο για σένα. Ακόμα κι αν έχεις βοήθεια από τον άντρα σου, κανένας από τους δυο σας δεν θα μπορεί πλέον να παίρνει «ρεπό».

13. Λες ότι δεν είσαι ο τύπος που ουρλιάζει; Ε, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να ξεπεράσεις τις φωνές των παιδιών σου για να σε ακούσουν, θα γίνεις…  

14. …και θα συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον τελικά η φωνή σου δεν είναι και τόσο κακή για καριέρα τραγουδίστριας!

15. Υπάρχουν και παιδιά που δεν τους αρέσει η τηλεόραση! Καθόλου!

16. Μερικές φορές το πιο εφικτό διάλειμμα μέσα στη μέρα δεν είναι τίποτα άλλο από το να σε παίρνει ο ύπνος στο πάτωμα, ενώ τα παιδιά δίπλα σου παίζουν φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη.

17. Τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι για την προστασία των παιδιών δεν είναι απαραίτητο ότι επαρκούν κιόλας για να είναι όντως ασφαλή!

18. Ένα μικρό παιδί είναι ικανό να σκαρφαλώσει σε ένα έπιπλο πριν καλά-καλά προλάβεις να πεις «κιχ»!

19. Αν το μεγάλο παιδί κοροϊδεύει το μικρό, εκείνο δεν πρόκειται να του δώσει καμία απολύτως σημασία όσες φορές κι αν το επαναλάβει. Γιατί ξέρει ότι δεν το κάνει για να γελάσουν!

20. Υπάρχει αρκετός χώρος στην καρδιά σου για να αγαπήσεις άλλο ένα παιδί, όπως ακριβώς είχες αγαπήσει και το πρώτο σου!

Από τη μαμά και μπλόγκερ Suzanne Fleet, συγγραφέα των best sellers «I Just Want To Pee Alone» και «You Have Lipstick on Your Teeth».