Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, η Samantha Lee δεν είναι επαγγελματίας σεφ και ποτέ δεν έχει πάει σε σχολή μαγειρικής. Είναι απλά μια μαμά δύο κοριτσιών από την Μαλαισία, που καταφέρνει να δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα, ιδιαίτερα θρεπτικά αλλά ακόμα περισσότερο εντυπωσιακά. Κόβει ψωμάκια, φρούτα και λαχανικά, τ’ αλείφει με μερέντα, μαρμελάδα ή βούτυρο, χρησιμοποιεί τη φαντασία της και ό,τι άλλο υπάρχει από υλικά στο ψυγείο της και φτιάχνει -όπως θα δείτε- μικρά αριστουργήματα.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 4 χρόνια όταν της πρωτοήρθε η ιδέα να φτιάξει το πρώτο πιάτο για την κόρη της.  Από τότε… η φήμη και η δημοσιότητά της έκαναν…limit up. Με πάνω από 300.000 οπαδούς στο Instagram, άρθρα στην Daily Mail και τη Huffington Post, η Samantha Lee έγινε πηγή έμπνευσης για τις μαμάδες όλου του κόσμου.
DIY
Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα πως θα μπορούσατε και εσείς να φτιάξετε για το μικρό σας ένα από τα πιάτα της. Ξεκινάμε λοιπόν! Παίρνουμε ένα στρογγυλό λευκό ψωμάκι και το κόβουμε στην μέση. Το πάνω μέρους του ψωμιού το κόβουμε σύμφωνα με το σχέδιο της φωτογραφίας. Τοποθετούμε τα κομμένα κομμάτια του ψωμιού γύρω από το στρογγυλό ψωμάκι για να φτιάξουμε το πρόσωπο και τα μαλλιά. Αλείφουμε με βούτυρο το στρογγυλό ψωμάκι (πρόσωπο)… …και με μερέντα τα υπόλοιπα ψωμάκια (μαλλιά). Κόβουμε το αχλάδι για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το σώμα. Τοποθετούμε το αχλάδι κάτω από το πρόσωπο. Για να ολοκληρώσουμε την διακόσμηση του πιάτου (χέρια, μάτια, κλπ) επιλέγουμε λίγες ρώγες σταφυλιού ή berries και για στόμα, λίγο μέλι.   Τέλος, τοποθετούμε μισό μήλο (ή κάποιο άλλο φρούτο) στην άκρη του πιάτου και ένα μικρό μπολ με δημητριακά και γάλα. Έτοιμο το πρωινό του. Σίγουρα θα ενθουσιαστεί!