Διαλέξτε εκείνα που ταιριάζουν στο δικό σας σχήμα προσώπου.
1.      Στρογγυλό πρόσωπο.  
Αν το πρόσωπό σας δεν έχει έντονες γωνίες, τότε τα γυαλιά που σας ταιριάζουν καλύτερα είναι τα τετράγωνα και αυτά με έντονα γεωμετρικά σχήματα. Ακόμα τα oversized γυαλιά είναι ιδανικά για εσάς, καθώς προσθέτουν ένταση και ισορροπία. Αντίστοιχα καλό θα ήταν να αποφύγετε τους στρογγυλούς σκελετούς και τα πολύ έντονα χρώματα.
2.      Οβάλ πρόσωπο
Τα πρόσωπα σε ωοειδές σχήμα είναι αυτά στα οποία ταιριάζει σχεδόν κάθε τύπος γυαλιού. Θα μπορούσατε να τολμήσετε περίτεχνα σχέδια και χρώματα, αφού η καλή ισορροπία του προσώπου σας επιτρέπει τους πειραματισμούς.
3.      Τετράγωνο πρόσωπο
Εάν το φάρδος του μετώπου σας είναι ίδιο με το φάρδος της γνάθου σας, τότε έχετε τετράγωνο πρόσωπο. Κατάλληλα για σας είναι όλα τα είδη γυαλιών με στρογγυλεμένες άκρες. Ειδικότερα φέτος που η μόδα προστάζει στρογγυλά γυαλιά, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.
4.      Μακρόστενο πρόσωπο
Το μακρόστενο πρόσωπο μπορεί να αναδειχθεί με oversized γυαλιά και στρογγυλεμένες άκρες. Κατ’ αυτό τον τρόπο η έμφαση δίνεται στα σωστά σημεία. Αντίστοιχα, αποφύγετε τα γυαλιά με μικρούς και στενούς φακούς.
5.      Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Αν έχετε φαρδύ μέτωπο και ζυγωματικά αλλά στενό πιγούνι, κατάλληλα για σας είναι τα γυαλιά που τονίζουν τη γραμμή των φρυδιών. Ένα από αυτά είναι και το κλασικό πλέον σχήμα πεταλούδας που φέτος έχει επιστρέψει δυναμικά, προσδίδοντας ένα vintage αέρα στην εμφάνισή μας.