1. Διαλέγετε καροτσάκι για το μωρό σας. Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς;
Α) Ένα υπέροχο σχέδιο για να κάνετε όλες τις άλλες μαμάδες να ζηλέψουν
Β) Αυτό που έρχεται πρώτο στα τεστ αντοχής και ασφαλείας
Γ) Αυτό που είναι πρακτικό στη χρήση υπό διάφορες συνθήκες, από το σούπερ μάρκετ μέχρι το πάρκο και να έχει αρκετό επιπλέον αποθηκευτικό χώρο
Δ) Δεν έχετε σκοπό να αγοράσετε καροτσάκι – το μάρσιπο είναι ο πιο φυσικό τρόπος για να μεταφέρετε το μωρό σας.
2. Έχετε κάνει καμία αλλαγή στη δίαιτά σας από τη στιγμή που μάθατε ότι είσαστε έγκυος;
Α) Προσπαθείτε να μην κάνετε πάρα πολλές «γουρουνιές». Θέλετε πολύ να αποκτήσετε ξανά την φόρμα σας και να φορέσετε το τζιν που φοράγατε πριν την εγκυμοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα (αλλά κάνετε και καμιά εξαίρεση όταν βλέπετε ένα ποτήρι με πολύ καλό κρασί σε ειδικές περιπτώσεις ή σε κοινωνικές εκδηλώσεις!)
Β) Ακολουθείτε όλες τις συμβουλές που σας έχει δώσει ο γιατρός σας κατά γράμμα, και έχετε κάνει έρευνα ώστε να προσαρμόσετε τη διατροφή σας στα μέτρα σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μωρού σας.
Γ) Για να είσαστε ειλικρινής, είστε πολύ απασχολημένη για να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. Απλά τρώτε ό,τι σας έρθει στο μυαλό για να μην ξεφύγετε από το γεμάτο σας πρόγραμμα.
Δ) Έχετε παραμείνει στην συνηθισμένη σας διατροφή: τρώτε μόνο φρέσκα βιολογικά προϊόντα.
3. Τι ονόματα σκέφτεστε να δώσετε στο παιδί σας;
Α) Κάτι που είναι της μόδας ή ασυνήθιστο – κατά προτίμηση και τα δύο
Β) Κάτι παραδοσιακό, έτσι ώστε να μην δυσαρεστήσετε κανέναν
Γ) Κάτι σύντομο για να μπορείτε να το φωνάζετε εύκολα
Δ) Ένα όνομα που να μπορεί να το αντέξει το μωρό
4. Ποια από τις παρακάτω «τέλειες μέρες» θα ήταν η ιδανική για εσάς για να περάσετε ποιοτικά τον χρόνο σας με το παιδί σας;
Α) Ψωνίζοντας, μεσημεριανό σε ένα «μοδάτο» εστιατόριο, κι άλλα ψώνια και μετά σινεμά
Β) Οπουδήποτε είναι κατάλληλος ο χώρος για τις ανάγκες του παιδιού. Θέλετε να ξέρετε ότι θα υπάρχουν όλες οι ευκολίες που χρειάζεστε και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την ασφάλεια του παιδιού σας
Γ) Κάπου με πολλές δραστηριότητες για να διασκεδάσετε : θαλάσσια σπορ, μπόουλινγκ, χορός, δεν έχετε πρόβλημα   
Δ) Μαζεύοντας βιολογικά προϊόντα σε κάποια φάρμα ή χαλαρώνοντας σε ένα φεστιβάλ μουσικής.
5. Από τα παρακάτω, τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στο εργασιακό σας περιβάλλον;
Α) Η κοινωνικότητα μεταξύ των συναδέλφων σας και η δυνατότητα να φοράτε ωραία σικ ρούχα
Β) Να νιώθετε ότι έχετε κάνει καλή δουλειά
Γ) Η ποικιλία είναι το σημαντικότερο: φοβόσαστε την ανία
Δ) Η αίσθηση ότι κάνετε κάτι αξιόλογο
6. Έχετε αρχίσει να έχετε συσπάσεις. Σε ποιο σημείο θα ξεκινήσετε για το νοσοκομείο;
Α) Ξέχνα τις συσπάσεις, έχετε διαλέξει να κάνετε καισαρική τομή για να προλάβετε μα πάτε στον γάμο της φίλης σας
Β) Όταν η συχνότητα των συσπάσεων είναι μικρότερη των πέντε λεπτών και η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη των 45», ακριβώς ότι λέει το βιβλίο
Γ) Μόλις κανονίσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες με το νοσοκομείο, έχετε μαγειρέψει αρκετό φαγητό για να περάσετε τις πρώτες μέρες όταν γυρίζετε σπίτι, έχετε μιλήσει με τη θεία Καίτη, έχετε μαζέψει τα ρούχα σε περίπτωση βροχής…α! και να πάτε  το σκύλο βόλτα
Δ) Δεν σκοπεύετε να πάτε στο νοσοκομείο παρά μόνο αν παρουσιαστούν επιπλοκές. Θα γεννήσετε στο σπίτι όπως έκαναν «οι παλιές».
7. Τι είναι πιθανότερο από τα ακόλουθα να πείτε στον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του τοκετού;  
Α) «Ούτε να το σκεφτείς να με τραβήξεις φωτογραφία σε αυτή την κατάσταση!»
Β) «Δεν το είχα σχεδιάσει έτσι!»
Γ) «Γ…….ο, ξέχασα να κλείσω τον φούρνο!»
Δ) «Δώσε μου τα έλαια αρωμαθεραπείας, χαμήλωσε τα φώτα και βάλε τη μουσική με τις φάλαινες»
8.      Πώς θα θέλατε να σας βλέπει το παιδί σας;
Α) Σαν μια καλή φίλη
Β) Αυστηρή αλλά δίκαιη
Γ) Έτοιμη για τα πάντα
Δ) Μια  γυναίκα με αρχές
9.      Αν μπορούσατε να κάνετε μόνο μια ευχή για το μωρό σας, ποια θα ηταν αυτή;
Α) Καλή εμφάνιση
Β) Καλοί τρόποι
Γ) Καλοί φίλοι
Δ) Καλές αξίες
10.      Από τις  παρακάτω, ποιά είναι η αγαπημένη σας ταινία;
Α) «Βreakfast at Τiffany’s» ή οποιαδήποτε άλλη ταινία με την Ώντρευ Χέμπουρν – είναι υπέροχη!
Β)  «The Wedding Planner» οι χαρούμενες καταλήξεις σας αρέσουν και η J-Lo είναι ακριβώς ο τύπος της γυναίκας που σας ταιριάζει
Γ) «Love Actually» – σας αρέσουν οι ταινίες που πηδάνε από τη μία ιστορία στην άλλη
Δ) «Κραυγή ελευθερίας»  – σας αρέσουν οι ταινίες που αναφέρονται σε άτομα που εμπνέονται και που μάχονται για τα πιστεύω τους.
Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α
Περισσότερα Α
Η μητέρα πριγκίπισσα – Βικτόρια Μπέκαμ
Ο τρόπος που  βλέπετε τα πράγματα, το να έχετε ένα παιδί δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε και την κοινωνική σας ζωή. Η μπέιμπι σίτερ σας λατρεύει, αλλά δεν αφήνετε τα παιδιά σας να χάσουν τη διασκέδασή τους. Τα πηγαίνετε και σε μέρη για μεγάλους και οι φίλοι τους τα ζηλεύουν. Και εσείς και τα παιδιά σας ντύνεστε με την τελευταία λέξη της μόδας.
Τα παιδιά σας αγαπάνε γιατί: είσαστε ο εαυτός σας: είσαστε εμφανίσιμη και διασκεδάζετε!
Τι πρέπει να προσέξετε: είναι υπέροχο να μπορείτε να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, αλλά φροντίστε να έχετε και αρκετό χρόνο για τα μητρικά σας καθήκοντα. Τα παιδιά δεν τα ενδιαφέρει αν αυτό που φοράνε είναι Benetton ή Polo. Αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι να εισπράττουν σεβασμό, εκτίμηση και απεριόριστη αγάπη από τους γονείς τους. Μια τσάντα ενός διάσημου σχεδιαστή δεν μπορεί να χωρέσει την αγάπη της οικογένειας! Γι’ αυτό λοιπόν, φροντίστε να έχετε και τα δύο!
Τι λέει η Βικτόρια γι’ αυτό: «Ο κόσμος βλέπει τις φωτογραφίες μας και είμαι λαμπερή, αλλά πιστέψτε με, δεν τριγυρνάω στο σπίτι φορώντας τις δεκάποντες γόβες μου όταν βάζω πλυντήριο ή όταν παίζω με τα παιδιά. Δεν φοράω μακιγιάζ, μόνο ένα μακό μπλουζάκι και ένα τζιν. Σαν όλες τις μαμάδες».
Περισσότερα Β
Η τελειομανής…Σίντυ Κρόφορντ
Δίνετε μεγάλη έμφαση στην καθημερινότητα και στα μελλοντικά σας σχέδια. Τα παιδιά σας νιώθουν την ασφάλεια της καλά δομημένης ύπαρξής τους και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς μέσα στην ημέρα. Διαβάζετε ό,τι πέσει στα χέρια σας που έχει σχέση με τα παιδιά και φυσικά όλες τις οδηγίες χρήσεως για όλον τον παιδικό εξοπλισμό. Το σχεδόν αποστειρωμένο σπίτι σας το ζηλεύουν όλες οι άλλες μητέρες!
Τα παιδιά σας αγαπάνε γιατί: είσαστε τέλεια από κάθε άποψη!
Τι πρέπει να προσέξετε: το να είσαι γονιός είναι μια πάρα πολύ σκληρή και δύσκολη δουλειά και δεν υπάρχει η τέλεια μαμά. Έχετε την τάση να έχετε τεράστιες απαιτήσεις από τον εαυτό σας και τα στάνταρ που είχατε θέσει πριν την απόκτηση του παιδιού θα πρέπει να τα αναθεωρήσετε. Οι ειδικοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: ο σκοπός κάθε γονιού θα πρέπει να είναι «αρκετά καλός», επειδή το αρκετά καλό είναι τέλειο όταν πρόκειται για τη μητρότητα και την πατρότητα.
Τι λέει η Σίντυ γι’ αυτό: «Ξεκίνησα να παίρνω αποφάσεις για το ποιες είναι οι προτεραιότητές μου. Για βασικά πράγματα – όπως το σπίτι μου –  δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλειο όλη την ώρα. Δεν πρέπει να προσπαθώ να είμαι τέλεια  σε όλα. Αν δεν έχω χρόνο για να μαγειρέψω ένα ωραίο φαγητό, τότε παραγγέλνουμε πίτσα».
Περισσότερα Γ
Ο ζογκλερ… Νταβίνα Μακ Κολ
Είτε πρόκειται για τη δουλειά του ζογκλέρ είτε για τη μητρότητα, οι απαιτήσεις των παιδιών, του συζύγου σας, του σκύλου και του χρυσόψαρου που σας έδωσε για να το  προσέχετε ο γείτονάς σας, εσείς θα είσαστε η πρώτη που θα προσφερθείτε για να λάβετε μέρος στην επιτροπή παιχνιδιού ή να κάνετε τον διαιτητή για την πενταμελή ομάδα ποδοσφαίρου του γιου σας. Λειτουργείτε καλύτερα όταν έχετε να κάνετε πολλά πράγματα και είσαστε προετοιμασμένη να τακτοποιήσετε με μεγάλη ευκολία το χάος.   
Τα παιδιά σας αγαπάνε γιατί: είσαστε έτοιμη για όλα
Τι πρέπει να προσέξετε: πρέπει να μάθετε ότι οι γύρω σας, θα σας συμπαθούνε ακόμα και αν κάποιες φορές πείτε όχι. Με το να αναπτύσσετε κάποιο είδος  αυτοεκτίμησης, θα σας κάνει καλό ακόμα και στην εικόνα που θα έχουν τα παιδιά σας για εσάς. Να θυμάστε ότι στα παιδιά δεν αρέσει να πιέζονται , γι’ αυτό φροντίστε το φορτωμένο σας πρόγραμμα να τους αφήνει τον χρόνο για να εξερευνήσουν  το κόσμο και να έχουν αρκετό χρόνο επίσης για το παιχνίδι και το φαγητό. Να αφιερώνετε κάποιο χρόνο από το γεμάτο σας πρόγραμμα για να ακούτε και να επικοινωνείτε με τα παιδιά σας.
Τι λέει η Νταβίνα γι’αυτό:: «Το μωρό κοιμάται όταν δουλεύω. Νομίζω ότι ο ήχος του χάους το νανουρίζει!»
Περισσότερα Δ
Η γήινη μητέρα – Γουίνεθ Πάλτροου
Είσαστε προετοιμασμένη να απαρνηθείτε τη πεπατημένη οδό, έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα. Πάνες που ξαναχρησιμοποιούνται, βιολογικά λαχανικά και μόνο αυτά. Η θεωρία σας είναι η εξής: χαλαρά. Δεν θέλετε να πιέσετε το παιδί σας με υπερβολική πειθαρχεία. Το να θηλάζετε το παιδί σας και να του επιτρέπετε να τρώει παγωτό με σπανάκι για πρωινό δεν σας ενοχλεί. Αν οι γύρω σας σηκώνουν το φρύδι τους, δεν φοβόσαστε να εκφράσετε τις ιδέες σας.
Τα παιδιά σας αγαπάνε γιατί: πράττετε σύμφωνα με αυτά που πιστεύετε
Τι πρέπει να προσέξετε: να προσέχετε να μην επιβάλλεστε τόσο πολύ στα παιδιά σας. Φροντίστε να γνωρίζουν ότι σέβεστε τις επιλογές τους ακόμα και αν θέλουν να φάνε τσιζμπεργκερ και πατάτες τηγανιτές. Μην είσαστε όμως και παθητική: τα παιδιά εισπράττουν την ασφάλεια από την καθημερινότητα και από τα όρια. Τα παιδιά σας πρέπει να ξέρουν ότι είσαστε δίπλα τους. Με το να σας εμπιστεύονται, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Να μην είσαστε πολύ σκληρές με τον εαυτό σας αν δεν μπορείτε να πετυχαίνετε πάντα τους στόχους σας – και τα μικρά βηματάκια βοηθάνε!
Τι λέει η Γκουίνεθ γι’αυτό: « Έχει τη δική της προσωπικότητα και σέβομαι αυτό που είναι. Αν δεν θέλει να γίνει χορτοφάγος ή αν θέλει να τρώει παχυντικά γλυκά στα πάρτυ, εντάξει. Δεν πρόκειται να γίνω αστυνόμος!»