Επιλέξτε το κατάλληλο μπιμπερό
Στα καταστήματα βρεφικών ειδών, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από μπιμπερό τόσο σε μεγέθη όσο και σε σχέδια. Άλλα είναι φτιαγμένα από γυαλί κι άλλα από πλαστικό. Στα πλαστικά αναζητήστε την ένδειξη ΒΡΑ – free που σημαίνει ότι δεν περιέχουν το χημικό συστατικό βισφαινόλη Α που έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας και ανάπτυξης στα παιδιά. Αν το μωράκι σας ταλαιπωρείται από κολικούς επιλέξτε το κατάλληλο μπιμπερό. Για παράδειγμα,  το μπιμπερό Classic της Philips Avent είναι σχεδιασμένο με μία μικρή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά από τα υπόλοιπα: Το περίβλημα στην θηλή των μπιμπερό της κάμπτεται ώστε να αφήνει τον αέρα να περνά μέσα από το μπιμπερό και όχι στην κοιλίτσα του μωρού.
*  Σε ό,τι αφορά τη θηλή, η επιλογή της θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία του μωρού. Θα καταλάβετε πότε το μωρό σας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ροή… θα ρουφάει εντονότερα από πριν για να πιει το γάλα του γρηγορότερα. Και φυσικά θα πρέπει να ελέγχετε κάποια στιγμή και τη θηλή για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σχισμένη ή κομμένη – σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να την αντικαταστήσετε με μία καινούρια.
Ετοιμάστε το γάλα
Φτιάξτε το γάλα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες σχετικά με τη δοσολογία και τον τρόπο προετοιμασίας του. Ποτέ μην βάζετε περισσότερη ή λιγότερη σκόνη από τη συνιστώμενη δόση. Αφού το φτιάξετε, θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα στα επόμενα 40 λεπτά, διαφορετικά πετάξτε το. Αν χρειαστεί μπορείτε να το ξαναζεστάνετε μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Βυθίστε το μπιμπερό με το γάλα μέσα σε ένα δοχείο με ζεστό νερό (μπεν μαρί) και αφήστε το για μερικά λεπτά. Βέβαια, για να αποφύγετε μία τέτοια ταλαιπωρία αλλά και για να έχετε ομοιόμορφο ζέσταμα του γάλακτος (ακόμα και του φαγητού) αυτές  η επιλογή ενός θερμαντήρα Philips Avent είναι η καλύτερη λύση. Σε κάθε περίπτωση ποτέ μην ζεσταίνετε το γάλα του μωρού σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί η θερμότητα θα κατανεμηθεί ανομοιόμορφα, και ενδέχεται να κάψει το στόμα του μωρού.
Πάρτε θέση
Η σωστή και άνετη θέση όταν ταΐζετε το μωρό είναι πολύ σημαντική τόσο για εκείνο όσο και για εσάς. Κρατήστε το αγκαλιά με τρόπο ώστε να μπορεί να βλέπει το πρόσωπό σας και να νιώθει το άγγιγμά σας. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε ένα μαξιλάρι στην κοιλιά σας και να ακουμπήσετε επάνω το μωρό ώστε να μην κουράζεται το χέρι σας. Το κεφαλάκι του θα πρέπει να βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από το σώμα του. Βάλτε τη θηλή του μπιμπερό καλά μέσα στο στόμα του και βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα γεμάτη με γάλα για να μην καταπίνει αέρα μαζί με το γεύμα του. Ποτέ μην αφήνετε ένα μωρό μόνο του όταν πίνει το γάλα του και μην το ταΐζετε ξαπλωμένο.
Βάλτε το μωρό να ρευτεί
Κάποια μωρά έχουν την ανάγκη να απελευθερώσουν τον αέρα στο τέλος του γεύματος κι άλλα χρειάζονται αρκετά διαλείμματα για να ρευτούν κατά τη διάρκειά του. Με λίγη εξάσκηση θα εξοικειωθείτε με τις ανάγκες του δικού σας μωρού. Αρχικά, σηκώστε το κάθε λίγο – όταν έχει πιει 15-20cc – για να του δώσετε την ευκαιρία να ρευτεί. Αν δεν το κάνει σε ένα – δυο λεπτά συνεχίστε με το τάισμα. Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος, βάλτε το μωρό στο ώμο ή μπρούμυτα στα γόνατά σας και χτυπήστε ελαφρά την πλάτη του για να απελευθερωθεί ο αέρας. Μερικές φορές, είναι πιθανό μαζί με τον αέρα να βγάλει και μια – δυο γουλιές από το γάλα του. Αυτό είναι φυσιολογικό – εάν όμως η ποσότητα του γάλακτος που βγάζει είναι μεγάλη, απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας.
Πάνω απ’ όλα, καλή υγιεινή
Σε ένα δύο χρόνια θα  βλέπετε το μωρό σας να σκάβει στα χώματα και να πιάνει μυρμηγκάκια με τα χεράκια του και όσο κι αν τώρα δεν το πιστεύετε, τότε θα το θεωρείτε απόλυτα φυσικό και χαριτωμένο. Για τώρα όμως που ο οργανισμός του είναι στα απόλυτα όρια της ευαισθησίας, θα πρέπει να τηρείτε ευλαβικά τους απαραίτητους όρους υγιεινής και αποστείρωσης για την απόλυτη ασφάλεια της πολύτιμης υγείας του. Αποστείρωση σημαίνει προστασία του μωρού σας από βλαβερά βακτηρίδια μέχρι να ισχυροποιηθεί αρκετά το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ελλιπές καθάρισμα των εξαρτημάτων ταΐσματος μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές και διάρροια. Για να προστατεύσετε το μωρό σας, η Philips Avent χρησιμοποιεί στους αποστειρωτές της την μέθοδο που χρησιμοποιούν και τα νοσοκομεία: αποστείρωση ατμού, ένα γρήγορο και ασφαλή τρόπο για να εξαλείψετε το 99.9% των βλαβερών μικροβίων χωρίς την χρήση χημικών.