Μήπως είστε και εσείς από εκείνους που έχουν μια τσάντα γεμάτη μονές κάλτσες (μιας και όλως τυχαίως χάνετε το ταίρι τους) και αρνείστε να  την πετάξετε; Ή μήπως έχετε ένα σωρό από κάλτσες των παιδιών σας, που πλέον δεν φορούν γιατί μεγάλωσε το ποδαράκι τους;  
Αν ναι, τότε αυτό το φίδι είναι η καλύτερη επιλογή για την «ανακύκλωσή» τους!  Ένα χειροποίητο φίδι, φτιαγμένο από τις παιδικές τους κάλτσες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει μια ανάμνηση από την παιδική του ηλικία και αργότερα, όταν μεγαλώσει να αποτελέσει ένα οικογενειακό ενθύμιο για τα παιδιά του αντίστοιχα.
Θα χρειάζεστε: • ραπτομηχανή (προαιρετική) • Ψαλίδι • βελόνα ραψίματος και κλωστή • Τουλάχιστον 10 (καθαρές!!!) κάλτσες σε διάφορα σχέδια και χρώματα • δύο κουμπιά • κόκκινη κορδέλα • γέμιση για μαξιλάρια (υαλοβάμβακα)
Αρχίζουμε λοιπόν!
Εάν έχετε πολλές διαφορετικές σε μέγεθος μπορείτε να τις ξεχωρίσετε και να τις κατατάξετε από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη και -στη συνέχεια- πάλι πίσω στη μικρότερη.
Κόψτε τις κάλτσες κατά πλάτος (όπως στην φωτογραφία) και πετάξτε τα περισσεύματα.
Κατόπιν κόψτε κάθε ένα από τα κομμάτια σας από την μία πλευρά (κατά μήκος), έτσι ώστε να μην είναι πλέον κυκλικό.
Ράψτε κάθε ένα από τα κομμάτια σας μαζί κατά μήκος των άνω και κάτω πλευρών. Όταν τις ράβετε μεταξύ τους φροντίστε η καλή τους πλευρά να είναι από την μέσα πλευρά και η ανάποδη από την έξω.
Αφού έχετε ράψει όλα τα κομμάτια μεταξύ τους, στο τελευταίο που θα γίνει και το κεφάλι του φιδιού, μαρκάρετε που θα ράψετε τα μάτια (κουμπιά) και πού την γλώσσα (την κόκκινη κορδέλα)
Κόψτε την άκρη της κόκκινης κορδέλας V όπως στην φωτογραφία.
Ράβετε την κορδέλα από την «καλή» πλευρά έχοντας υπολογίσει να προεξέχει τουλάχιστον 7-10cm
Πάρτε τα  κουμπιά και ράψτε τα 2-3cm κάτω από την γλώσσα.
Ράβετε με την βοήθεια της μηχανής τις άκρες του φιδιού κατά μήκος από την ανάποδη μεριά.
Μετά γυρνάτε το φίδι από την καλή του πλευρά για να φανούν και τα μάτια με την γλώσσα.
Γεμίζετε το φίδι σας με υαλοβάμβακα.  Αν το φίδι σας είναι πολύ μακρύ ίσως χρειαστείτε την βοήθεια ενός ξύλου για να το σπρώχνετε.
Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, ράβετε την ουρά του και το φίδι σας είναι έτοιμο!