Σε λίγο τα σχολεία κλείνουν κι αυτό σημαίνει πως τα νηπιάκια μας θα τα έχουμε στο σπίτι όλη την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εβδομάδα συνήθως περνάει γρήγορα και τα παιδιά δείχνουν ενθουσιασμένα που δεν έχουν σχολείο. Ασχολούνται με τα παιχνίδια τους κάνουν πολλά πράγματα μόνα τους και δεν γκρινιάζουν ιδιαίτερα…
Τι γίνεται όμως, όταν ο πρώτος ενθουσιασμός -χωρίς σχολείο- περνάει και τα παιδιά μας αρχίζουν να λένε τη φράση: «Μαμά… βαριέμαι…»; Αρχίζουν να γκρινιάζουν, να είναι δύστροπα και εμείς να χάνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο την υπομονή μας; Φυσικά δε μπορούμε απλά να τα τοποθετήσουμε μπροστά σε μια οθόνη να βλέπουν παιδικά… Και όμως υπάρχουν λύσεις που θα δώσουν στα παιδιά μας την ευκαιρία να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι.
Ένα τέτοιο ξεχωριστό καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι, άθληση και δημιουργικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όσα παιδιά παρακολουθήσουν το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το οποίο απευθύνεται ειδικά σε παιδιά νηπιακής ηλικίας. «Παίζω, Μαθαίνω και Γυμνάζομαι» είναι το σύνθημα για τους μικρούς μας φίλους που θα συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα περάσουν ένα μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών σε μία κατάφυτη έκσταση, στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο με έναν ποιοτικό συνδυασμό αθλητισμού και ψυχαγωγίας.
Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν το MiniAllSportCamp ή το γλωσσικό πρόγραμμα «DeutschfurdieKleinsten«.
Το MiniAllSportCamp είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που συνδυάζει την άθληση και την ψυχαγωγία. Ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να ελέγχουν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους, να εναρμονίζονται με το ρυθμό, να κοινωνικοποιούνται. Ο αθλητισμός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική προπαιδεία και η αισθητική αγωγή είναι οι άξονες, στους οποίους κινείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το γλωσσικό πρόγραμμα «DeutschfurdieKleinsten» απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους που θα ξεκινήσουν μαθήματα γερμανικών στο Δημοτικό ή θα τα συνεχίσουν στο Νηπιαγωγείο. Στόχος μας είναι να δεχθούν τα παιδιά ευχάριστα και μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες τα πρώτα ακούσματα της γερμανικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τους ήχους και τις δομές της. Οι παιγνιώδεις δραστηριότητες του καλοκαιρινού προγράμματος και ο μικρός μαθητών ανά τάξη εξασφαλίζουν την ισορροπία ανάμεσα σε μελέτη και αναψυχή.
Διάρκεια Προγράμματος: 17 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2014, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 17.00
Περισσότερες Πληροφορίες: www.athlopaideia.gr