Για την άμεση στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διατροφική ανασφάλεια, το «Μπορούμε» ξεκινάει το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια».

Το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να προσφέρουν άμεσα και εύκολα τρόφιμα πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους, που σήμερα στην Ελλάδα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, μέσω της μετατροπής χρηματικών δωρεών σε δωροεπιταγές.
Οι δωρητές επιλέγουν το χρηματικό ποσό που επιθυμούν να διαθέσουν, τον άνθρωπο που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν. Το «Μπορούμε» έχει δημιουργήσει το απαραίτητο σύστημα δικτύωσης και στήριξης των ωφελούμενων που διασφαλίζει την πλήρη διαφάνεια σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.
Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τους κοινωνικούς λειτουργούς στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των επιλεγμένων Δήμων προκειμένου οι επωφελούμενοι να έχουν ελεγχθεί πριν από την επιλογή τους. Στην αρχική φάση του προγράμματος, το «Μπορούμε» συνεργάζεται με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των  Δήμων Αχαρνών, Νίκαιας-Ρέντη και Ζωγράφου.
Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» εξασφαλίζεται η δυνατότητα μια αξιοπρεπούς διαχείρισης των διατροφικών αναγκών μιας οικογένειας καθώς κάθε επωφελούμενος θα μπορεί ο ίδιος να κάνει τις αγορές του και να μαγειρέψει αντί να περιμένει σε μια ουρά για να φάει, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον δωρητή να γνωρίζει ότι στηρίζει έναν συγκεκριμένο ωφελούμενο ή μια συγκεκριμένη οικογένεια.
Στόχος του «Μπορούμε» είναι η δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.boroume.gr/eimasteoikogeneia/ Facebook