Το πρώτο του κλάμα, η πρώτη του ματιά, το πρώτο του χαμόγελο, οι πρώτες του στιγμές γαλήνης και ηρεμίας στην αγκαλιά σας. Στιγμές μοναδικές που αναδεικνύουν το θαύμα της ζωής, το ξεκίνημα μιας νέας ύπαρξης: Του μωρού σας.
Όλοι όσοι είχαμε ήδη την ευτυχία να γίνουμε γονείς έχουμε ζήσει αυτές τις μαγικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα αποτυπωμένες στη μνήμη μας. Όσο τις ζούμε αισθανόμαστε ότι θα διαρκέσουν πολύ. Ο καιρός όμως περνά γρήγορα και το βρέφος αναπτύσσεται ταχύτατα. Μεγαλώνει, αλλάζει καθημερινά. Μέσα στις πρώτες 15 με 20 μέρες ξεπερνά το στάδιο του νεογέννητου και γίνεται πλέον ένα μικρό μωράκι.
Είναι το στάδιο όπου όλοι προσπαθούμε να καταγράψουμε και να κρατήσουμε ζωντανές στο χρόνο τις πρώτες του στιγμές, με κινητά τηλέφωνα, tablet, φωτογραφικές μηχανές, ή/και βιντεοκάμερες… Πόσο πιο όμορφο θα ήτανε όμως να χαρίζαμε στο νεογέννητο μωρό μας, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της ίδιας μας της οικογένειας την εμπειρία μιας επαγγελματικής φωτογράφισης από κάποιον εξειδικευμένο στο είδος!
Η φωτογράφιση νεογέννητου είναι ένας κλάδος της επαγγελματικής φωτογραφίας ο οποίος έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλές χώρες του εξωτερικού, και που εξακολουθεί συνεχώς να κερδίζει έδαφος, καθώς έχει αναπτυχθεί πλέον εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα από πληθώρα ταλαντούχων φωτογράφων. Ήδη στην Αμερική, την Αυστραλία, αλλά και πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης η έννοια του φωτογράφου νεογέννητων, αλλά και του οικογενειακού φωτογράφου (δηλαδή του επαγγελματία φωτογράφου που αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα στάδια της βρεφικής ηλικίας μέχρι και τη βάπτιση) είναι πλέον θεσμός. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε θαυμάσει εξάλλου κατά καιρούς τις φωτογραφίες-καρτ ποστάλ νεογέννητων της Αυστραλής Anne Geddes, μιας από τις πιο διάσημες φωτογράφους νεογέννητων;
Με την πάροδο των χρόνων, πλέον και στην Ελλάδα, οι νεότεροι γονείς αφήνουν κατά μέρος τις προκαταλήψεις και αρχίζουν να ανατρέφουν τα μωρά τους όπως και στις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. Υιοθετούν κατ’ επέκταση, όλο και περισσότερο, το θεσμό της φωτογράφισης νεογέννητου από κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία.
Η Arte Cinematica είναι ένα στούντιο δημιουργικής φωτογράφισης και κινηματογράφησης, από τους Κώστα Πέτσα και Άρη Νικολαΐδη, στην Αθήνα. Ένας από τους τομείς εξειδίκευσής τους είναι η δημιουργική φωτογράφιση νεογέννητου σε στούντιο ή με φυσικό φωτισμό. Οι ειδικοί της  Arte Cinematica σας λύσουν τις βασικότερες απορίες σχετικά με τη διαδικασία, αλλά παρουσιάζουν παράλληλα και μερικά δείγματα εικόνων από φωτογράφιση βρέφους στο στούντιο.
Ποια περίοδος είναι η καλύτερη;  Η φωτογράφιση νεογέννητου είναι καλύτερο να γίνει μέσα στις πρώτες 15 ημέρες ζωής του νεογέννητου. Ιδανικά από την 5η μέχρι και τη 15η ημέρα. Σε αυτή την περίοδο το βρέφος έχει μεγαλύτερα διαστήματα ηρεμίας σε ορισμένες ώρες της ημέρας, όπου και είναι δυνατό να φωτογραφηθεί σε πόζα ενώ κοιμάται, χωρίς να ενοχληθεί. Φυσικά, η φωτογράφιση μπορεί να γίνει και αργότερα, αλλά και καθώς το παιδί είναι ξύπνιο, με λίγο διαφορετικό όμως καλλιτεχνικό ύφος, καθώς μετά την 20η μέρα δεν θεωρείται κατεξοχήν φωτογραφία νεογέννητου.
Πού; Η φωτογράφιση νεογέννητου μπορεί να γίνει στο πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό μας στούντιο, όπου το δημιουργικό concept υποστηρίζεται με τον κατάλληλο φωτισμό του στούντιο, αλλά και με τα διαθέσιμα αξεσουάρ που αναπαράγουν ένα ζεστό περιβάλλον για το βρέφος και την οικογένειά του. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει στο χώρο σας, χρησιμοποιώντας συνδυασμό φυσικού αλλά και τεχνητού φωτισμού στο γνώριμο περιβάλλον θαλπωρής του βρέφους και της οικογένειας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε εσείς και το βρέφος.
Πότε να προγραμματίσουμε τη φωτογράφιση του μωρού μας; Επικοινωνήστε με την Arte Cinematica κατά τις τελευταίες εβδομάδες εγκυμοσύνης σας, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προγραμματισμού, βάσει και της εκτιμώμενης ημερομηνίας του τοκετού.
Πόσο χρόνο διαρκεί η φωτογράφιση; Η διαδικασία φωτογράφισης νεογέννητου διαρκεί συνολικά μεταξύ 2 και 4ων ωρών, αν λάβουμε υπόψη και τον ενδιάμεσο χρόνο που απαιτείται για το θηλασμό, αλλά και την υπόλοιπη περιποίηση του μωρού σας. Είναι προτιμότερο η φωτογράφιση να προγραμματίζεται πρωινές ώρες όπου το παιδί έχει συνήθως μεγαλύτερα διαστήματα ηρεμίας.
Ταλαιπωρείται το βρέφος κατά τη διαδικασία; Το μωρό σας δεν ενοχλείται καθόλου κατά τη φωτογράφιση, καθώς φροντίζουμε να ποζάρει ενώ κοιμάται. Εάν πάλι το παιδί φωτογραφηθεί ενώ είναι ξύπνιο, η οικεία παρουσία της μητέρας αλλά και του πατέρα, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη διακριτικότητα του φωτογράφου δεν διαταράσσουν καθόλου το αίσθημα θαλπωρής του νεογνού.
Φωτογραφίζεται μόνο το νεογέννητο; Η φωτογράφιση έχει φυσικά ως επίκεντρο το βρέφος. Ωστόσο, συνήθως δεν λείπουν και οι στιγμές τρυφερότητας μεταξύ μητέρας και βρέφους, αλλά και του πατέρα ή/και του μεγαλύτερου παιδιού (αν υπάρχει) μαζί με το αδερφάκι του.
Κοστίζει πολύ; H Arte Cinematica φιλοδοξεί να παρέχει την εμπειρία της μοναδικής επαγγελματικής φωτογράφισης νεογέννητου (στο στούντιο, ή στο χώρο σας) σε όσο περισσότερα ζευγάρια το επιθυμούν, σε τιμές που να παραμένουν απόλυτα προσιτές. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά προσαρμοσμένη στις δικές σας απαιτήσεις.
Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση, αλλά και για να προγραμματίσετε τη φωτογράφιση του δικού σας μωρού, επικοινωνήστε για ένα ραντεβού με την Arte Cinematica τηλ.: 6943100360, 6977618192 e-mail: info@artecinematica.com, www.artecinematica.com