Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτά τα λαχταριστά μπισκοτάκια της γιαπωνέζας chef Maa Tamagosan; Μικρά τραγανά αρκουδάκια που κρατούν στην αγκαλιά τους ένα αμύγδαλο ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.
Θα χρειαστείτε:
– 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20γρ. άμυλο πατάτας(θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα)
– μια πρέζα αλάτι
– 40γρ. σιρόπι ζάχαρης (από ζαχαρότευτλα)
– 10γρ. μέλι
– 30ml αραβοσιτέλαιο
– αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι ζάχαρης με το μέλι και το αραβοσιτέλαιο. Όταν γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το προσθέτουμε στο άλλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα καλά για να κάνουμε την ζύμη μας.

25 Αυγούστου 2014 | 12:10
Πρόσφατα Άρθρα
Παντζαροσαλάτα με μήλο
5 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σούπα ντομάτας με βασιλικό
4 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα γιαουρτιού
3 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ψητό χαλούμι
2 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Πράσα με τυρί στον φούρνο
1 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε γλυκόξινα νουντλς με μοσχάρι στο σπίτι
30 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Σπιτική πίτα με πιπεριές
29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Θρεπτική τάρτα με καρότα και φέτα
28 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Πατάτες ογκρατέν
27 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σάλτσα και γαρίδες
26 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Ένα διαφορετικό ριζότο με πράσο και λεμόνι
25 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα
24 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρή ζύμη για μπισκότα
23 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Νόστιμη τυρόπιτα με φέτα
22 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Φθινοπωρινή σαλάτα για πρωινό
21 Νοεμβρίου 2025, 08:00
